Dragnea anunță tranșant: Vom vota legea de respingere a OUG 13 pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare

0 40

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea spune că parlamentarii social-democraţi vor vota Legea de respingere a OUG 13/2017 pentru a nu se mai lăsa loc de interpretări.

Liviu Dragnea precizează, într-o postare de Facebook, că au existat opinii potrivit cărora nu ar fi nevoie de o dezbatere parlamentară a OUG 13 deoarece a fost abrogată. ”Ordonanţa 13 este abrogată. Din punctul meu de vedere este un subiect închis. Au fost opinii că nu ar mai trebui să se dezbată în Parlament, pentru că deja este abrogată”, a scris preşedintele PSD, anunță news.ro.
Până la urmă, Dragnea s-a consultat cu preşedinţii comisiilor juridice pentru o soluţie care să pună capăt speculaţiilor. ”Am discutat cu preşedinţii comisiilor juridice ale celor două Camere şi am decis să ducem procesul până la capăt. Vom vota legea de respingere a OUG 13 pentru a nu mai rămâne loc de nicio interpretare”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor.
Liberalii au depus, joi, o cerere la Biroul Permanent al Senatului prin care solicită introducerea pe ordinea de zi a plenului a ordonanţei de urgenţă 13/2017 cu scopul de a fi respinsă în regim de urgenţă, atrăgând atenţia că orice altă abordare asupra parcursului legislativ al OUG 13 ridică mari semne de întrebare în privinţa intenţiilor reale ale majorităţii parlamentare.
”Partidul Naţional Liberal a depus astăzi, în atenţia conducerii Senatului, solicitarea de a introduce pe ordinea de zi a plenului a Ordonanţei de Urgenţă 13/2017, cu scopul de a fi respinsă în regim de urgenţă. Solicitarea a fost înregistrată de liderul grupului senatorilor PNL, Mario Oprea, astfel încât în prima sa reuniune Biroul Permanent al Senatului să dispună Comisiei juridice depunerea raportului asupra OUG 13 şi înscrierea pe ordinea de zi a plenului pentru a fi respinsă. Considerăm că orice altă abordare asupra parcursului legislativ al acestei Ordonanţe de Urgenţă ridică mari semne de întrebare în privinţa intenţiilor reale ale majorităţii parlamentare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL.

Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând.
Loading...