PROMOVARE ODS

Medalii pentru elevii sibieni la Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică

0 498

În perioada 02-05 februarie 2018 s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică la Gura Humorului (jud. Suceava), la care au participat 138 de elevi: 91 elevi la secţiunea seniori (16-19 ani) şi 47 elevi, la secţiunea juniori (până la 16 ani).

Lotul judeţului Sibiu a fost compus din trei elevi de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu: Drăgoiu Raul Ioan (clasa a XII-a), Falotă Celina Maria (clasa a X-a), Răhăian Rareş (clasa a VIII-a), un elev de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” Sibiu: Cotenescu Rareş (clasa a IX-a) şi o elevă de la Şcoala Gimnazială nr. 8 Sibiu: Băcilă Maria-Roxana (clasa a VII-a) (profesor pregătitor Ioan Sorin Băcilă de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu). Elevii sibieni au obţinut următoarele rezultate:
– Drăgoiu Raul Ioan: medalie de aur, menţiune acordată de Ministerul Educaţiei Naţionale și calificare în lotul lărgit al României (seniori),
– Falotă Celina Maria : medalie de bronz (seniori),
– Răhăian Rareş: medalie de bronz şi calificare în lotul lărgit al României (juniori),
– Băcilă Maria-Roxana: menţiune de onoare (juniori).
Tot la Gura Humorului, în perioada 5-9 februarie 2018, s-a desfășurat selecţia lotului restrâns al României.
În urma probelor de departajare, elevul Drăgoiu Raul Ioan de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu, s-a clasat al doilea, devenind unul dintre cei cinci elevi români care vor participa în luna octombrie a acestui an, la Olimpiada Internaţională de Astronomie și Astrofizică, care se va desfășura în China.

Comentarii
Incarca...
Loading...