Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni nu ne aduce vești prea bune

0 47

Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarele 14 zile spune că vremea se răcește considerabil, iar în primele zile vom avea parte și de precipitații. La munte va ninge.

Vremea va intra într-un proces de răcire până în data de 14 februarie, cu temperaturi minime în unele regiuni de până la minus 14 grade, după data de 15 februarie urmând ca temperaturile să crească ușor, până la maxime de până la 8 grade, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă pentru perioada 6-19 februarie 2017, publicată luni, anunță Agerpres.
În Transilvania, valorile termice vor fi în scădere de la o zi la alta, astfel că vremea va deveni rece pe timpul nopților, când local, în special în perioada 9 — 14 februarie, va fi ger, temperaturile minime urmând a se încadra între—14 și—6 grade, medie regională. Valorile termice diurne se vor situa în marea lor majoritate în jurul mediilor climatologic specifice acestei perioade din an, într-un ecart general de—1…3 grade. În ultimele zile ale intervalului de prognoză va fi posibilă o încălzire a vremii, fiind estimate valori maxime de 1…5 grade și minime de—8…-6 grade, mediat pe regiune.
La începutul intervalului se vor semnala precipitații locale, sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare. Apoi, probabilitatea pentru precipitații va fi redusă până spre sfârșitul perioadei de prognoză.
La munte, vremea va fi în răcire accentuată după data de 7 februarie, nopțile devenind geroase, cu minime de—16…-12 grade, iar valorile diurne urmând a se încadra între—8…-4 grade. Temperaturile vor fi în creștere ușoară și treptată începând din 15 februarie, iar până la sfârșitul intervalului de prognoză este estimat să atingă un ecart mediu de—5…-2 grade, cele maxime și—10…-7 grade, cele minime. În perioada 7 — 9 februarie, pe arii extinse vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ. Apoi, până spre sfârșitul intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând.
Loading...