PROMOVARE ODS

S-a lansat licitația expertizei care o să stabilească de ce s-a surpat autostrada Sibiu – Orăștie

0 95

CNAIR a lansat marți licitația de achiziție a serviciilor de expertiză în urma căreia o să fie stabilite cauzele ce au dus la surparea autostrăzii pe lotul trei dintre Orăștie și Sibiu.

Compania de Drumuri a lansat marţi licitaţia pentru expertiza lotului 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, care va stabili, printre altele, cauzele surpării acestuia la mai puţin de un an de la inaugurare. Valoarea contractului este de 3 milioane de lei. Termenul de depunere a ofertelor pentru “Realizare Expertiză tehnică şi revizuire Proiect Tehnic pentru finalizarea execuţiei Autostrăzii Oraştie – Sibiu, Lot 3” este 26 septembrie 2017. Durata contractului este de 40 de luni, potrivit anunţului publicat marţi în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).
Obiectul contractului va consta în prestarea serviciilor necesare realizării unei Expertize Tehnice şi elaborării Proiectului Tehnic pentru finalizarea Autostrăzii Oraştie – Sibiu, lot 3.
Acest lot al autostrăzii Sibiu – Orăştie a fost redeschis pe 10 octombrie 2016, după ce a stat închis timp de un an pentru lucrări de reparaţii în zona unde s-a surpat şi a fost demolat. Problemele de pe lotul 3 al autostrăzii Sibiu – Orăştie sunt departe de a fi rezolvate, deşi a fost redeschis traficului în octombrie anul trecut, după repararea secţiunii demolate de 200 de metri. Pentru remedierea problemelor şi finalizarea lucrărilor, şefii de la Drumuri estimează că mai e nevoie de încă 181 milioane de lei. Valoarea iniţială a contractului semnat cu constructorul italian se ridica la 604 milioane de lei.

Comentarii
Incarca...
Loading...