Spectacol caritabil de magie în beneficiul copiilor instituționalizați din Sibiu

0 207

magieJoi, 21 aprilie, sibienii sunt invitați, cu mic, cu mare, la spectacolul caritabil de magie “Împreună schimbăm viitorul copiilor instituționalizați”, care va avea loc la Teatrul mic, începând cu ora 18.00. Inițiativa aparține programului Ajungem Mari dedicat copiilor din centrele de plasament din județul Sibiu, în colaborare cu Hocus Pocus Preparatus.

Fondurile colectate în urma spectacolului vor asigura un total de 15 ședințe de dezvoltare personală pentru 30 de copii din centrele de plasament din județul Sibiu, timp de trei luni, cu un consilier în dezvoltare personală cu experiență considerabilă în lucrul cu copiii.
„Invităm sibienii la spectacolul de magie organizat alături de prietenii noștri de la Hocus Pocus Preparatus pentru a pune, fiecare dintre noi, o cărămidă la temelia unei vieți mai bune pentru copiii din centrele de plasament. Ne-am bucura mult de tot să ne fiți alături în număr cât mai mare pe 21 aprilie”, a declarat Iulia Pataki, coordonator Ajungem Mari Sibiu.
„Am învățat să fac magie de la bunicul meu, care la rândul său a învățat de la tatăl lui.  Am moștenit din generație în generație o datorie. Datoria de a dărui zâmbete. Vă invităm joi la o explozie de zâmbete. Zâmbete care se transformă într-un mare ajutor pentru copiii din centrele de plasament”, a spus magicianul Constantin Podu, de la Hocus Pocus Preparatus.
Prețul unui bilet este de 10 lei/persoană (adult sau copil), spectacolul de magie fiind recomandat tuturor categoriilor de vârstă. Biletele se pot achiziționa online, de pe www.tomtix.ro, sau de la casieria Teatrului Mic, în limita locurilor disponibile.* Copiii instituționalizați au nevoie de sprijin pentru a evolua, pentru a se pregăti pentru viața de adult, pentru a depăși problemele cu care se confruntă: trauma abandonului; dificultăți de relaționare; încredere de sine scăzută; număr restrâns de modele și experiențe la care să se raporteze.
Ședințele de dezvoltare personală le oferă stimulii de care au nevoie pentru a se lupta cu greutățile și pentru a găsi soluții, pentru a-și fructifica oportunitățile, pentru a-și asuma responsabilități și pentru a-și gestiona resursele.
Programul educațional Ajungem Mari, dezvoltat de Asociaţia Lindenfeld , susţine educaţia copiilor din centre de plasament şi medii defavorizate în 26 de județe din România. Prin proiecte de voluntariat şi orientare profesională, workshop-uri, ateliere creative şi activităţi socio-recreative, programul îşi propune să  le dea copiilor încredere în ei şi să le formeze abilităţi pentru a deveni adulţi responsabili şi independenţi.
În județul Sibiu, proiectul se derulează în prezent în patru centre de plasament  (Sibiu, Orlat, Cisnădie, Agârbiciu) și două afterschool-uri sociale, venind în sprijinul a circa 200 de copii și implicând 100 de  voluntari. Alte centre se vor alătura programului pe măsura ce proiectul se dezvoltă la nivel local.
Hocus Pocus Preparatus este o echipă de tineri actori preocupați de ceea ce înseamnă dezvoltarea armonioasă a unui copil. Spectacolele de teatru, poveștile interactive și spectacolele de magie pe care aceștia le organizează stimulează imaginația copiilor, le dezvoltă creativitatea, îi ajută în interacțiunea cu cei din jur și le completează educația.

Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând.
Loading...