Tăriceanu anunță că va candida pentru președinția ALDE. Daniel Constantin face scandal

0 29

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat duminică faptul că congresul extraordinar ALDE va avea loc în 21 aprilie și va candida pentru șefia partidului. Pe de altă parte Daniel Constantin a plecat de la ședința Delegației Permanente susținând că aceasta nu este statutară.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat, la finele şedinţei Delegaţiei Permanente desfăşurate duminică, că membrii Delegaţiei au convocat Congresul extraordinar al partidului pentru data de 21 aprilie, Călin Popescu-Tăriceanu anunţându-şi intenţia de a candida la preşedinţia partidului, anunță News. Congresul extraordinar ALDE din 21 aprilie se va desfăşura la Palatul Parlamentului. Totodată, Delegaţia Permanentă a ALDE a aprobat şi ordinea de zi a Congresului şi norma de reprezentare a organizaţiilor judeţene.
”Norma de reprezentare a fost stabilită după trei criterii, anume: 30% din ponderea numărului de delegaţi va fi dată de numărul de membri ai organizaţiei, 30% de rezultatele la alegerile locale şi 40% de rezultatele la alegerile parlamentare. Discutăm ca număr de voturi obţinute în clasamentul procentelor fiecărei filiale”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.
Întrebat dacă va candida la postul de preşedinte al ALDE, Tăriceanu a răspuns afirmativ.
Copreşedintele ALDE Daniel Constantin a părăsit sala în care s-a desfăşurat Delegaţia Permanentă a partidului, împreună cu un grup de membri ai conducerii, aceştia susţinând că şedinţa este nestatutară. Daniel Constantin şi-a motiva gestul prin faptul nu au fost convocaţi toţi membrii de drept ai Delegaţiei Permanente. ”Componenţa Delegaţiei Permanente care s-a convocat nu este cea statutară. Am agreat miercuri convocarea Delegaţiei însă secretariatul dintr-o anumită parte a convocat alţi colegi şi nu sunt toţi cei care trebuie să fie în Delegaţia Permanentă, în conformitate cu Statutul”, a declarat Daniel Constantin.

Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând.
Loading...