PROMOVARE ODS

Un elev sibian a luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie

0 938

Lotul olimpic al României a cucerit  o medalie de aur, cinci de bronz şi două menţiuni de onoare la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică desfăşurată în localitatea Bhubaneswar (India), în perioada 09-19 decembrie 2016.

Una dintre medaliile de bronz a fost obţinută de elevul Drăgoiu Raul Ioan, elev al Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” din Sibiu, pregătit de profesorul Băcilă Ioan Sorin.
În anul şcolar 2015-2016, elevul Drăgoiu Raul Ioan s-a calificat la etapa națională pentru trei olimpiade școlare: Astronomie şi astrofizică, Fizică şi Ştiinţele Pământului (fizică, chimie, biologie, geografie). A participat la două dintre olimpiadele menționate, datorită suprapunerii datelor de desfăşurare, și anume: Astronomie şi astrofizică şi Fizică, obţinând o menţiune şi două medalii de argint.La Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică din decembrie 2016 au participat 234 de elevi din 42 de ţări, România ocupând locul 5.
Selecția elevilor pentru Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică se realizează în cadrul etapei județene, care se va desfașura în anul școlar 2016 – 2017 în luna martie 2017, organizată de către Inspectoratul Școlar Județean Sibiu și Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu.

Comentarii
Incarca...
Loading...