Ziua prevenirii accidentelor în care sunt implicați bicicliști la Sibiu

0 59

Ziua de miercuri, 12 aprilie, este dedicată prevenirii accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii.

Siguranța participanților la trafic, în special a categoriilor vulnerabile precum bicicliștii reprezintă o prioritate a Poliției Rutiere.

IMPORTANT DE ȘTIUT
• Pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puțin 14 ani.
• Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie echipate pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în faţă, cu lumina de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roşie şi cu cel puţin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeaşi culoare.
• În circulația pe drumurile publice, biciclistul este obligat să poarte îmbrăcăminte cu elemente reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.
• Atunci când circulă pe drumurile publice, bicicletele trebuie conduse pe un singur rând.
• Dacă pe direcția de deplasare există o pisă pentru biciclete, semnalizată ca atare, conducătorii bicicletelor sunt obligați să circule numai pe această pistă.
• Se interzice circulația altor participanți pe pista pentru biciclete.
• Se recomandă ca, în circulația pe drumurile publice, biciclistul să poarte cască de protecție omologată.
• Biciclistului îi este interzis să traverseze drumul public pe trecerile destinate pietonilor în timp ce se deplasează pe bicicletă.

Pe timpul circulaţiei pe drumurile publice, conducătorii de biciclete sunt obligaţi să aibă asupra lor actul de identitate.

Conducătorii auto trebuie să conștientizeze prezența bicicliștilor în trafic, să-i respecte ca și parteneri de trafic, iar bicicliștii trebuie să cunoască regulile de circulație și să le respecte pe durata deplasării.

Comentarii
Incarca...
Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând.
Loading...