Elevii de zece ai Sibiului – Sînziana Șoaita: „Mă așteptam să iau 10 la mate, dar nu eram sigură la română”

0 803

Sînziana Șoaita vine de la „Lazăr” și face parte din grupul copiilor de zece ai Sibiului. A scăpat de toate emoțiile și, cu o hotărâre desăvârșită, a reușit să obțină medie maximă la Evaluarea Națională. Acum este extrem de fericită și se gândește la un viitor măreț.

„Am fost foarte fericită când am văzut lista cu rezultatele. Am fost surprinsă la început. Eu mă așteptam să iau la mate 10, dar nu eram sigură de romănă, pentru că la partea de literatură e mai subiectivă corectarea și nu ști niciodată. Mă așteptam însă să iau note mari”, povestește, cu bucurie în glas, Sînziana.


Tânăra spune că a reușit această performanță fiindcă a fost, dintotdeauna, constantă la școală. „Am încercat să nu las totul pe ultimul an, pe ultima sută de metri. Nici nu m-am apucat din clasa a V-a să învăț pentru examen, că nu are sens, dar pe tot parcursul anilor am fost constantă. Am început să învăț intensiv din clasa a VIII-a”, spune Sînziana.

Acum că hopul a fost trecut, eleva de zece se gândește să se înscrie tot la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, fiind convinsă că cel mai bine i se potrivește profilul Știinte ale Naturii Bilingv. Are deja și planuri mărețe pentru viitor: Vrea să studieze fie Medicina, fie Arhitectura.

Părinții Sînzianei au fost alături mereu de fiica lor și au susținut-o indiferent de situație. Potrivit elevei, aceștia „au fost foarte bucuroși când au văzut rezultatele. Se așteptau și ei la note mari, însă nu la un zece curat”.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...