rezultate bacalaureat 2022 sibiu - doi elevi de la „lazăr” au luat nota zece
foto: arhivă

Rezultatele la Bacalaureat, înainte de contestații, s-au afișat, luni, 27 iunie. Doi elevi din județul Sibiu au reușit să ia nota zece. Amândoi sunt absolvenți al Colegiului Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. 

Sibiul are, anul acesta, doi elevi de nota 10! Amândoi au terminat cursurile la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu.

Cele mai bune medii din Sibiu – Elevi de la „Lazăr”, „Noica”, „Ghibu”, „Goga” și „Brukenthal”

Deși doar doi elevi au obținut media finala 10, anul acesta au fost note foarte bune. Potrivit edu.ro, clasamentul, în funcție de medii, stă astfel: pe primele poziții sunt cei doi elevi de la „Lazăr” cu media 10, iar pe locul trei se află tot un elev de la același liceu cu media 9,96. Un elev de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” se află pe locul patru, cu media 9,93. Pe poziția următoare se află un elev de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” cu media 9,90. În clasament se află și încă un elev de la „Lazăr” cu media 9,90, apoi un elev de la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu cu media 9,88, apoi un elev de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” cu media 9,97.

CITEȘTE ȘI: Topul liceelor din Sibiu, în funcție de mediile obținute la BAC 2022

Rata de promovare a BAC-ului, la nivel național – Puțin peste 73%

Rata de promovare la examenul de bacalaureat din acest an este 73,3%, acesta fiind cel mai bun rezultat din ultimii 10 ani, a anunțat luni ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

În București rata de promovare este de 77,4%, a precizat ministrul. Cele mai ridicate rate de promovare au fost înregistrate în Cluj (85,1%), Iaşi (81,7%), Galaţi (81,6%) şi Brăila (81,3%).


În total, 89.000 de candidaţi au reușit la examen, înainte de contestaţii, față de 86.000 de candidaţi care au reușit anul trecut, în condițiile în care în 2021 s-au înscris mai mulți caandidați, a spus ministrul.

VEZI ȘI REZULTATELE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2022 SIBIU

Judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare au fost Ilfov – 47%, Giurgiu – 55% şi Călăraşi cu 53%. În cele trei judeţe numărul candidaților a fost redus, de circa 1.000, în comparație cu aproape 15.000 în Bucureşti, cu 5.000 în Iaşi şi Suceava și 4.000 în Cluj.

162 de candidaţi au obţinut media 10, clasamentul fiind condus de București, cu 30 de note, urmat de Prahova, cu 15 note de 10, Galaţi şi Vâlcea cu cÂte 9 note, și Cluj şi Iaşi cu câte 8 note, a mai declarat Cîmpeanu. Judeţele unde nu s-au luat nicio medie de 10 au fost Alba, Braşov, Argeş, Timiş, Ilfov, Călăraşi, Giurgiu şi Tulcea.

În rural rata de promovare este de 69,2%, iar în urban, de 82,7%, a adăugat ministrul.

Sorin Câmpeanu spune că există școli unde promovarea a fosr zero, și a promis că în aceste instituții vor fi făcute analize pentru a determina cauzele pentru rezultatele slabe sau pentru care elevii nu s-au înscris la examen.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică