bărbat decedat după ce a fost prins sub un mal de pământ la călimănești

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a decedat, joi dimineața, după ce a fost surprins de un mal de pământ în Călimănești. Omul efectuat o lucrare la un drum forestier. 

Polițiștii si pompierii vâlceni au fost solicitați, joi, în jurul orei 12:00, să intervină la Călimănești, în punctul Rostea, într-o zonă de exploatare forestieră, fiindcă un bărbat a fost prins sub un mal de pământ. „La data de 9 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliției orașului Călimănești  au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că un bărbat 54 de ani, din localitatea Bujoreni, în timp ce efectua lucrări pentru reconstrucția unui drum forestier, în zona Rostea, din orașul Călimănești, ar fi fost surprins de un mal de pământ”, spun reprezentanții IPJ Vâlcea. 

Pompierii au procedat pentru scoaterea omului de sub pământ însă, din nefericire, în urma incidentului, acesta a decedat. 


„La locul evenimentului s-au deplasat imediat forțele de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare ușoară precum și o ambulanță SAJ cu medic. Pe o distanță de aproximativ 7 km, deplasarea echipajelor la locul intervenției s-a desfășurat prin fond forestier cu autoturisme 4×4 puse la dispoziție de personalul exploatării forestiere, drumul fiind inaccesibil autospecialelor de intervenție. A fost anunțat și echipajul Salvamont Vâlcea, în vederea asigurării intervenției operative. Echipajele sosite la locul evenimentului au constatat că victima de sex masculin era extrasă din zona de risc și că aceasta prezenta leziuni incompatibile cu viața”, a transmis locotenent colonel Ramona Popescu, purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea. 

Oamenii legii au anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea și Institutul de Medicină Legală. Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Ultima oră