primăria sibiu intenționează să transforme strada piața cibin în pietonală

În decursul anului trecut, mai multe străzi din centrul Sibiului au devenit pietonale. Din vara anului 2023, Piața Schiller a fost eliberată de mașini, iar de atunci a devenit pietonală, fiind foarte apreciată de turiști, dar și de sibieni. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, este de părere că și alte străzi din apropierea centrului ar putea deveni pietonale.

Piața Schiller și strada Arhivelor au devenit din august pietonale. De asemenea, în pietonal au fost transformate și strada Papiu Ilarian, Piața Huet și Piața Mică, iar următoare pe listă ar fi strada Piața Cibin.

Pe lângă Piața Mare și str. Bălcescu care erau deja pietonale, în ultimii ani am transformat în pietonal Piața Mică, Piața Huet, Papiu Ilarian, Arhivelor și Piața Schiller. Prin astfel de măsuri promovăm mersul pe jos ca mod de deplasare sustenabil, dar și protejăm centrul istoric. Totuși, trebuie să menținem centrul istoric funcțional pentru că este viu și este centrul activităților orașului. Prin urmare, nu mai prea sunt zone pe care le putem închide circulației auto fără să blocăm zone mai mari, mai ales că vorbim de străzi înguste, cu sensuri unice. Totuși, strada Piața Cibin este prevăzută a deveni pietonală, conform conceptului de amenajare a pieței agro-alimentare și amenajarea parcării supraterane”, a declarat pentru Ora de Sibiu, primarul Sibiului Astrid Fodor.


Transformare străzilor în pietonale vine și în avantajul patronilor care își pot extinde terasele. „Cât despre terase – acestea fac parte din farmecul orașului, sunt parte din imaginea Sibiului. Sibienii și turiștii le caută, dar și mie personal îmi plac. Așa că, în funcție de spațiul disponibil, asigurând circulația pietonală în bune condiții, aceste terase se vor putea extinde și în alte zone pietonale”, a adăugat, primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor.

Citește și: Piața Schiller a devenit pietonală. Primăria: „Orice schimbare este dificilă, dar la finalul acestei zile, zona este liberă de mașini”

 

Ultima oră