anpc vrea să pună “tunurile” pe influencerii care fac reclamă mascată pe rețelele sociale
foto Startupcafe

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat în vizor influencerii din România, chemându-i la sediul său pentru a da explicații referitoare la reclamele mascate pe care le promovează. Acest demers reprezintă un pas înainte în abordarea conflictului dintre instituții și influenceri.

ANPC intenționează să organizeze întâlniri cu cei mai influenți 10 creatori de conținut din țară pentru a-i informa cu privire la riscurile asociate reclamelor mascate, scrie Antena3.

Printre produsele promovate fără transparență se numără vape-uri, energizante sau produse de slăbit, iar autoritățile atrag atenția asupra impactului negativ asupra minorilor, care constituie o parte semnificativă a audienței online și sunt foarte receptivi la aceste mesaje. Este alarmant faptul că influencerii nu divulgă faptul că sunt plătiți pentru promovarea acestor produse.

Pe lângă ANPC, și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a fost sesizată de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) cu privire la practicile de reclamă mascată ale unor influenceri.

Ultima oră