comisia de disciplină a federației de handbal anchetează remiza dintre rapid și cisnădie

Secretarul general al Federației de Handbal, Nicolae Luca a sesizat Comisia de Disciplină pentru a cerceta rezultatele partidelor Rapid București – Măgura Cisnădie 32-32  și Corona Brașov – SCM Râmnicu Vâlcea 38-34.

Partidele de la București și Brașov din ultima etapă a Ligii Naționale s-au jucat în 18 mai, de la aceeași oră și au contat în lupta pentru evitarea locurilor de baraj.  Rapid avea medaliile de argint asigurate, astfel că meciul contra Cisnădiei nu a mai avut miză pentru gazde.

După 16-16 la pauză, echilibrul a fost total și în partea secundă și s-a terminat 32-32, după ce feroviarele au egalat cu câteva secunde înainte de final. Un rezultat surprinzător, ținând cont de diferența mare de valoare dinte cele două echipe.

Cu acest rezultat, Măgura Cisnădie a evitat locul de baraj și s-a clasat pe poziția a 10-a, iar pe 11 a terminat CSM Tg. Jiu, care va lupta alături de HC Zalău pentru supraviețuire.  Conform GSP, la meciul din sala Giulești a fost prezent din partea FRH secretarul general, Nicolae Luca, cel care a făcut sesizarea doar în urma unor comentarii văzute în mediul online, fără a avea vreo probă.

Comisia de Disciplină a cerut tuturor părților implicate câte o declarație scrisă cu privire la rezultatele partidelor, însă Federația nu are pârghiile pentru a ancheta jocurile considerate suspecte și pentru care nu există nicio dovadă în acest sens.

 

Ultima oră