primăria sibiu amenajează o grădiniță într-o clădire existentă în gușterița
Sursa: Google Maps

Primăria va amenaja o grădiniță în cartierul Gușterița din Sibiu, într-o clădire existentă pe care o va extinde și moderniza. Consilierii locali vor vota în ședința ordinară de la finalul lunii mai un proiect de hotărâre prin care vor aproba costurile acestei investiții. 

Gușterița este unul dintre cartierele Sibiului cu deficit în infrastructura educațională preșcolară, datorită faptului că, în ultimii ani, acesta a cunoscut o expansiune în dezvoltarea urbanistică a fondului locativ. Multe familii tinere cu copii, în mare parte de vârstă preșcolară, s-au mutat în această zonă. 

Primăria intenționează să amenajeze în cartier o grădiniță, iar în acest sens a identificat un imobil pe strada Podului, la numărul 46, care poate fi adaptat într-un spațiu de învățământ. 

Grădiniță nouă în Gușterița 

Potrivit raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre privind adoptarea indicatorilor tehnico-economici aferenți acestei investiții, grădinița va fi amenajată într-un imobil ce urmează să fie extins și modernizat. „Prin documentația tehnică se propun lucrări de reabilitare, consolidare, modernizare și extindere a clădirii, refuncționalizarea spațiilor interioare prin recompartimentarea unora dintre acestea, echiparea clădirii cu mobilier și amenajarea spațiilor exterioare”, se arată în documentul publicat pe site-ul primăriei. 

Pereții interiori ai acestei clădiri vor fi termoizolați cu plăci minerale termoizolante și cu vată minerală peste planșeu. Tâmplăria interioară și exterioară va fi înlocuită, iar spațiile interioare vor fi recompartimentate. Instalațiile termice, electrice și sanitare vor fi refăcute integral. 

Pe lângă lucrările la nivelul clădirii, vor fi executate și amenajări la curtea interioară, se vor reface zonele verzi și va fi creat un loc de joacă pentru copii. Imobilul va fi dotat cu un sistem de supraveghere video și va fi instalat și un sistem de detecție și stingere a incendiilor. 

Imobilul va fi compus, în final, din doua corpuri de clădire independente. Unul va avea funcțiunea de grădiniță, cu un regim de înălțime subsol parțial + parter. La subsol vor fi sala de mese, un grup sanitar și un spațiu pentru catering, în timp ce la parter vor exista patru dormitoare, două spații didactice, două vestiare, două grupuri sanitare adaptate elevilor preșcolari, un grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități, o zonă cu activități interioare, un cabinet medical și un izolator. În celălalt corp de clădire, cu regimul de înălțime parter, va funcționa spațiul administrativ, care va cuprinde un birou, un grup sanitar și un spațiu tehnic. 

Imobilul de pe strada Podului, ce urmează a fi transformat în grădiniță, se află în zona de protecție a Ansamblului Bisericii Evanghelice fortificate Gușterița, astfel că lucrările propuse au fost aprobate de Direcția Județeană de Cultură Sibiu în luna martie a acestui an. 

Municipalitatea estimează că lucrările pentru amenajarea acestei grădinițe vor costa undeva la 7,7 milioane de lei cu TVA. 

Ultima oră