parcarea de lângă parcul belvedere, amenajată de o firmă din gura râului 

O firmă din Gura Râului va amenaja parcarea de lângă Parcul Belvedere din Sibiu. Aceasta va avea până la 60 de locuri și va costa 1,3 milioane de lei. 

Municipalitatea a scos la licitația construcția parcării de pe strada Săcel din zona parcului Belvedere, aceasta fiind câștigată de firma I&G Logistic SRL cu sediul în Gura Râului. Parcarea va fi amenajată în zona străzii Preot Baca și va fi destinată în special vizitatorilor parcului. 

Pe amplasamentul investiției se află în prezent un teren viran liber de construcții. Parcarea va avea aproximativ 50-60 de locuri pentru autoturisme, având o lungime totală de aproximativ 120 metri. 

Firma din Gura Râului va trebui să reabiliteze și infrastructura carosabilă, care în acest moment este cu structură de pământ și piatră, prin realizarea zonelor de parcare, de acces, a trotuarelor, aleilor și colectarea apelor pluviale. De asemenea, va trebui să amenajeze zonele verzi și să fie asigurată siguranța rutieră, atât pentru vehicule, cât și pentru pietoni. 

Trotuarul realizat va avea o lățime de 1,50 metri, iar la jumătatea acestuia se va amenaja un acces în parcul Belvedere, care va pleca cu trepte pe taluz, ce vor avea o înălțime de 15 centimetri și o lățime de 30 centimetri. În zona parcării se va adăuga pământ vegetal, se va însămânța cu gazon și se vor planta pomi. Se va realiza și un sistem de iluminat public eco-eficient cu tehnologie LED și sistem de telegestiune. 

Lucrările de amenajare a parcării vor fi gata în 3 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Apoi, în termen de 60 de zile de la data finalizării lucrărilor, se va realiza recepția. Investiția va costa 1.314.786,33 lei. 

Parcul Belvedere s-a deschis în luna august a anului trecut, fiind amenajat pe o suprafață de 6,4 hectare. Sibienii găsesc aici un teren de sport multifuncțional, pretabil pentru jocuri de baschet, tenis și minifotbal, un loc de joacă pentru copii, o minitiroliană, un teren de minigolf, o zonă de pump-truck pentru bicicliști și un spațiu îngrădit pentru animalele de companie. 

Citește și: S-a deschis Parcul Belvedere. Imagini spectaculoase cu noul spațiu de relaxare

Ultima oră