nicușor dan câștigă detașat alegerile în bucurești. firea, marea perdantă
Foto Captură DIGI 24 TV

Conform rezultatelor de tip exit poll, obținute pe surse de la partidele politice, în București are loc o răsturnare spectaculoasă de situație. Alianța Dreapta Unită a ajuns la 30%, depășind PSD, care are 29%.

Exit Poll Alegeri București 2024 – Primăria Generală a Capitalei:

  • Nicușor Dan: 39%
  • Gabriela Firea: 28%
  • Cristian Popescu Piedone: 14%
  • Sebastian Burduja: 8%
  • Mihai Enache: 4%
  • Diana Șoșoacă: 3%

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică, după închiderea urnelor că PSD a câștigat alegerile și și-a îndeplinit obiectivul. În ceea ce privește Primăria Capitalei, unde Nicușor Dan pare că a câștigat, potrivit exti-poll, Ciolacu a spus că este o lecție de democrație pe care o respectă.

Un număr de 722 de sesizări privind posibile încălcări ale legii în ceea ce privește procesul electoral au fost primite până la ora 17:00, conform Ministerului de Interne. Se fac cercetări cu privire la săvârșirea a 165 de posibile infracțiuni și au fost aplicate amenzi în valoare de peste 126.000 de lei.

„Eu sunt încrezătoare, sunt optimistă, le mulțumesc bucureștenilor care au venit azi la vot și celor care m-au votat, și celor care nu m-au votat, iar opinii voi avea doar după numărătoarea oficială. Știți părerea mea despre exit-poll-uri. Vă aduceți aminte că data trecută s-a dat o diferență de 10 puncte. Nu a fost decât de patru puncte”, a spus Gabriela Firea, întrebată despre diferența de scor preconizată între ea și Nicușor Dan.

Aceasta a precizată că procesul de votare este încă în plină desfășurare și a făcut un apel la colegăii săi social-democrați: „Încă o dată îi rog pe colegii mei să nu plece din secțiile de votare ca data trecută, să nu semneze procese verbale în alb, să nu semneze procese verbale cu anumite modificări făcute cu pixul sau cu carioca. Să apărăm voturile noastre, pentru că așa este normal, din respect față de cetățeni”. Firea a mai spus că așteaptă să afle rezultatele „după închiderea urnelor și numărare ultimului vot”

Ultima oră