aşa vor arăta etichetele pentru "vinul baronului"
Aşa vor arăta etichetele pentru "Vinul Baronului"

După ciocolata “Brukenthal”, Muzeul sibian cu acelaşi nume pregăteşte săptămâna viitoare lansarea unui nou produs pentru turişti. “Vinul Baronului” este un vin alb, demisec, provenind din din crama Telna din judeţul Alba.

Buteliile de vin “Vinul Baronului” vor putea fi cumpărate de lunea viitoare de la Muzeul Brukenthal  la un preţ maxim de 20 de lei/sticla. Lansarea va avea loc luni, 30 noiembrie, în Salonul Baroc al Muzeului Brukenthal, a anunţat marţi, directorul Sabin Luca.


Din renumita Cramă Telna din judeţul Alba provin vinuri cunoscute în ţară şi străinătate. Există mărturii potrivit cărora în 1173 vinurile de Telna erau atât de bine cotate în Ducatul Veneţiei încât, la stabilirea preţurilor maximale, ele au fost exceptate, adică încurajate. De asemenea, în Ducatul Veneţiei s-au construit 15 galere pentru transportul vinurilor de Telna spre Veneţia. De vinurile produse la Crama Telna s-a bucurat şi Matei Corvin chiar la nunta sa. Tot de la Telna în acele vremuri a plecat spre Statul Papal un vin preferat de papi şi cunoscut încă din antichitate, din timpul administraţiei romane.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică