Oare cum ar arăta oraşului Sibiu cu vechile turnuri de apărare reconstruite?

Am mai adus în atenţie până acum posibilitatea de a reconstrui vechile turnuri de apărare ale oraşului Sibiu. Discuţiile au fost întotdeauna ba contra, ba pro dar niciodată până acum nu au venit în faţa mea oameni care să ceară petiţii pentru a începe demersul de reîntregire a oraşului, aşa cum s-a întâmplat de data asta pe blogul meu.


Probabil că diferenţa dintre dinscuţiile din trecut şi cea de acum câteva zile de pe blog o face doar imaginile primite de la www.designarhitectura.ro. Într-adevăr, e greu să-ţi imaginezi “cum ar arăta” chiar şi cu un album istoric în faţa ta. Dar acum comparaţia dintre ce avem în 2012 şi ce am putea avea nu mai trebuie explicată în cuvinte, o vedeţi singuri.

doriţi reconstrucţia vechilor turnuri de apărare?Vă place ce vedeţi?

Ultima oră

Participă la discuție

6 Commentarii

Publică

  1. Este o initiativa interesanta. Ar intregi aspectul mediaeval al Sibiului si ar ajuta turismul.

  2. Cu siguranță că o reconstrucție a fostelor fortificații ale Sibiului nu ar face decât să întregească armonia orașului medieval. Sunt ferm convins că dacă s-ar concretiza un asemenea proiect, orașul ar avea de câștigat în ceea ce privește turismul. Oamenii pasionați de arhitectura veche ar fi mai mult decât încântați de ideea de a vizita un Sibiu „întreg”. Și ce este oare mai semnificativ pentru Cetatea Roșie a Transilvaniei decât zidurile și turnurile care au apărat odată acest așezământ? Să nu uităm că și alte orașe importante au realizat reconstrucții masive. De exemplu Roma, care a fost lăsată în paragină totală pe vremea dinastiei Borgia, s-a reclădit încet dar sigur începând cu secolul 20. Noi de ce nu am putea reface câteva turnuri și o porțiune de zid? Bravo acestei inițiative!

  3. Nu e corecta reconstituirea. Poarta Elisabeta era la capatul strazii 9 mai, iar strada 9 mai ajungea odinioara pana langa bisericuta de la gara. Strada Constitutiei era parte din cetate.
    Deci poarta trebuie sa apara mai in spate fata de cum ati facut poza, in zona actualului parc al Garii (in spatele BRD).
    Reconstructia portii Elisabetei (pe locul original) are mai vindeca din mutilarile barbare facute de comunisti in zona garii.

    PS Si sasii au facut demolari in secolele 19 -20 dar au reconfigurat armonios zonele demolate (vezi zona strazii Alexandru Odobescu care arata superb si astazi dupa reconfigurarile de odinioara)