Mașini de epocă într-un cadru de poveste. De asta au avut parte sibienii și turiștii care au vizitat centrul istoric al Sibiului. Douăsprezece mașini de epocă și retro au fost parcate ca la promenadă spre deliciul și admirația celor care s-au oprit să le vadă.

Autoturismele extrem de bine întreținute au fost aduse în centrul Sibiului cu scopul de a Mașinile au zăbovit preț de câteva ore într-o zonă încărcată de istorie după care au pornit într-o paradă prin Mărginimea Sibiului.

”Scopul este de a implementa noua viziune a clubului și de a ieși cu aceste mașini în oraș să facem parade și întâlniri și să socializăm. Promovăm mișcarea automobilelor de epocă din România. Suntem foarte mândri de aceste mașini. Sunt două Ford-uri americane producție 1929 și 1930. Au o vechime considerabilă. Sunt în stare perfectă de funcționare. Sunt două mașini care au trecut prin perioade grele, dar care au supraviețuit. Sunt atracția întâlnirii”, spune Tase Cristian – reprezentat Retro Mobil Sibiu.

Fordurile, reginele expoziției

Două autoturisme Ford din anii 20 au fost reginele paradei organizată la Sibiu. Toată lumea a vrut să se pozeze alături sau chiar în acestea pentru a pleca acasă cu o amintire unică. Cu priză la public au fost însă toate mașinile.


”Nu am cuvinte. Sunt prea frumoase. Mi-aș dori să am și eu una acasă. Măcar de bibelor, chiar dacă nu o conduc. Măcar să fie acolo în fața blocului. Superbe. Îmi place în special Ford-ul decapotabil pentru vară. Să scot fata în oraș”, a spus Pârv Andrei, un turist venit să vadă mașinile expuse.

Pasiune și satisfacție garantată

Proprietarii mașinilor sunt mândrii de autoturismele lor și spun că întreținerea lor nu este chiar floare la ureche. Chiar și așa mașinile arată chiar mai bine decât atunci când au ieșit pe poarta fabricilor

”Implică multă muncă și pasiune. Trebuie făcute periodic și reparații și tot ce trebuie. Socializarea în primul rând. Vorbim, ne întâlnim, ne cunoaștem mai bine. Toți sunt fascinați. Se opresc din drum și se uită la ele. Atrag ochiul”, a povestit Giurgiu Octavian – proprietarul uneia din mașinile expuse.

Parada ”Primăvara Retro” a mai fost organizată în același timp în încă opt orașe din țară printre care și București, Brașov sau Timișoara.

YouTube video

VIDEO: Bogdan Tătăroiu

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică