Duminică a fost prima „ieşire la aer” a rastelurilor pentru biciclete realizate în cadrul proiectului Bicicleta Zilnică, ele fiind expuse timp de 4 ore în Piaţa Mare. Bicicliştii le-au admirat şi şi-au arătat fericirea că vor avea de acum înainte unde să îşi lase bicicletele atunci când merg la cumpărături sau să-şi plătească taxele.

„Primăria Municipiului Sibiu a făcut în 2011 un pas important pentru încurajarea folosirii bicicletei ca mijloc de transport, nu doar pentru agrement, creând 18 km de piste de biciclete. Totuși, pentru a putea folosi bicicleta dincolo de piste este nevoie și de locuri unde să le putem parca. Așa a apărut ideea proiectului.” a spus Ioan Bebeşelea, preşedintele ONG PeDale şi iniţiatorul proiectului.

Proiectul Bicicleta Zilnică a fost înscris în programul de granturi pentru bloggeri Raiffeisen Comunităţi, www.CeMerita.ro fiind blogul care a reuşit în noiembrie 2011 să strângă suficiente voturi din partea sibienilor şi a comunităţii de biciclişti pentru a fi unul dintre cele 3 bloguri naţionale ce au primit finanţarea de 22.000 de lei pentru implementare. Asta după o primă etapă de selectare a celor mai bune proiecte de către angajaţii Raiffeisen Bank.

În urma proiectului Bicicleta Zilnică se vor instala 37 de rasteluri pentru biciclete în tot oraşul Sibiu. Amplasamentele rastelurilor montate de către echipa Bicicleta Zilnică au fost gândite în zone de cartiere, comerciale, cu aflux mare de oameni. Ele vor fi instalate în zonele cele mai dorite (votate) de către bicicliştii sibieni.

“Eu sunt un iubitor a mersului cu bicicleta prin oraş. Cu toate acestea, la facultate legam bicicleta de gardul ruginit, la serviciu de gardul alb, la bancă de pomul tânăr, la baschet o legam de stâlpul din apropiere, la teatru de coşul de gunoi, la concerte de grilajul magazinului închis, acasă o leg de balustrada vecinului.


Cred că este un pas foarte important pentru Sibiu că am reuşit să implementăm acest proiect şi e un pas important şi pentru mine ca blogger că am reuşit să strâng banii necesari, aceştia nefiind chiar puţini.” a spus Tudor Şt. Popa, blogger la www.CeMerita.ro.

Proiectul Bicicleta Zilnică a fost inițiat de Asociația PeDale Sibiu şi implementat cu ajutorul Cemerita.ro, Asociația al 6-lea jucător Sibiu, Asociația pentru  înfrumețarea orașului Sibiu (AIOS) și este finanțat de Raiffeisen Bank  prin programul de granturi pentru bloggeri Raiffeisen Comunități.

După scurt timp, Continental Automotive Systems s-a alăturat Bicicleta Zilnică într-un moment în care îşi încurajează angajaţii să meargă la serviciu cu bicicleta. În acest sens, Continental a început un program propriu de premiere a propriilor angajaţi care circulă cu bicicleta, fiecare km. parcurs pe 2 roţi de către aceştia însemnând bani pentru o casă de copii.

Ambient a fost partenerul ce a sărit în ajutorul Bicicleta Zilnică atunci când a fost nevoie de oameni, materiale şi scule pentru a instala rastelurile Bicicleta Zilnică în tot oraşul.

Prin proiectul Bicicleta Zilnică se doreşte încurajarea folosirii bicicletei ca mijloc de transport, nu doar pentru agrement. Pentru detalii privind amplasamentele rastelurilor Bicicleta Zilnică vizitaţi site-ul www.BicicletaZilnica.ro.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică