video pista de biciclete de la sibiu spre rășinari și poplaca, gata luna viitoare
Foto Arhivă

Sibienii vor putea să utilizeze de luna viitoare o nouă pistă de biciclete, de data aceasta una care este în afara orașului și merge spre Rășinari, Poplaca și retur.

 

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, a explicat marți că lucrările la noua pistă de biciclete pe care insituția ce o conduce, o amenajează de zor.

Acesta a confirmat că pista ce leagă pleacă de la Sibiu spre Rășinari și Poplaca, iar apoi ajunge din nou în oraș, va fi gata luna viitoare.

”Așa cum se poate observa, merge într-un ritm bun. Am fost zilele acestea și am făcut o evaluare a pistei. Deja s-a ajuns spre finisaj pe partea paralelă cu Drumul Județean spre Rășinari. Pe partea cealaltă pe Calea Poplăcii spre Poplaca, pista este terminată. Eu zic că este un câștig. (..) Eu cred că va răspunde nevoilor celor care ne-au determinat să facem această investiție. Tot proiectul va fi gata în octombrie 2014. O să testez cu bicicleta noua pistă!”, a spus marți Cindrea.

 

Pe unde trece noua pistă de biciclete

Pista pentru biciclete pornește din Sibiu si ajunge la Rasinari si Poplaca. Ea va avea o lungime de 11,5 km și costă 3,1 milioane lei.

Traseul porneşte din zona Hotelului Hilton şi urmează traseul DJ 106A Sibiu – Păltiniş, pe partea dreaptă, pe o lungime de 4.860 m, cu o lăţime de 1,50 m. Apoi traversează Pădurea Dumbrava şi se intersectează cu DJ 106R, Sibiu – Poplaca, la Uzina de Apă, acest tronson măsurând 5.320 m, cu o lăţime de 80 cm pe sens. Pe acest tronson pista va fi realizată din balast stabilizat și pământ stabilizat, restul zonelor fiind realizate cu asfalt. De la Uzina de Apă pista urmează traseul DJ 106R, de o parte şi de alta a drumului pe o lungime de 1.308 ml şi o lăţime de 1 m pe sens.

Ultima oră

Comentariul meu