sibienii de la vaccin.live vin cu o altă inovație - buletinul electronic de vaccinare
Sursa: unsplash.com

Sibienii de la vaccin.live lansează o nouă aplicație inedită. Primul buletin electronic de vaccinare din Europa

Începând de miercuri, 12.05.2021, pe pagina de internet https://vaccin.live este disponibilă o nouă aplicație: ”Buletin electronic de vaccinare”.

Pentru funcționarea aplicației nu sunt necesare alte informații în afară de o adresă de E-mail pentru înregistrare și introducerea CNP-ului și numărului de telefon cu care s-a efectuat programarea la vaccinare. Menționăm că CNP-ul și numărul de telefon nu sunt stocate, ele sunt folosite doar pentru validarea CNP-ului la RENV, ulterior se salvează doar ultimele 4 cifre ale CNP-ului. Opțional se pot introduce mai multe date personale în secțiunea ”Profil”, acestea nefiind necesare în procesul de validare și verificare.

Această aplicație permite în primul rând oricărui utilizator înregistrat să-și creeze un ”buletin” de persoană vaccinată, prin validarea CNP-ului în baza de date privind adeverințele electronice de vaccinare (RENV). O dată validat, utilizatorul poate crea un cod QR (buletinul electronic de vaccinare).

În cadrul aceleași aplicații există și secțiunea “Verifică un buletin”. Astfel fiecare utilizator poate verifica un alt utilizator prin scanarea codului QR generat de către utilizatorul verificat (cu camera telefonului/tabletei).

Verificarea buletinul electronic poate fi făcută și de către organizatori de evenimente culturale sau sportive, unități comerciale (restaurante, baruri, hoteluri, etc.) și alte entități interesate.

Aplicația poate fi utilă într-un număr foarte mare de situații, atât pentru persoane private: întâlniri de business, întâlniri personale, evenimente private cu mai mulți invitați, etc., cât și pentru persoane juridice/instituții/organizatori de evenimente: unități de cazare, unități de alimentație publică (restaurante, baruri, cafenele, terase, cluburi), organizatori de nunți/botezuri, ​evenimente culturale (spectacole, concerte), ​evenimente sportive, evenimente publice (târguri, expoziții), evenimente politice (congrese, meeting-uri), evenimente religioase.


Este asigurată protecția datelor cu caracter personal, întrucât nu se afișează alte informații personale în afară de indicația ”cod QR valid” și ultimele 4 cifre din CNP-ul persoanei verificate, pentru o eventuală comparație cu documentul de identitate.

În acest moment aplicația funcționează ca aplicație web (prin accesarea https://vaccin.live), în curând urmând să fie lansate și aplicații pentru iOS și Android.

Acest proiect susține efortul comun pentru stimularea imunizării populației prin simplificarea modului în care se face verificarea unei persoane imunizate complet.

Harta interactivă privind locurile libere la vaccinare (vechea platformă) este în continuare disponibilă și actualizată, putând fi accesată din meniu ”Harta centre vaccinare”.

Menționăm că vaccin.live se află în acest moment pe poziția 109 în România și pe poziția 49.450 la nivel mondial, conform statisticilor oferite de Alexa. Până în acest momentam înregistrat peste 1,5 milioane de vizitatori unici cu 15milioane de vizualizări, au fost create peste 250.000 de înregistrări pentru alerte din care au fost transmise peste 300.000 de notificări pentru locuri noi disponibile de vaccinare respectiv pentru noi centre publicate.

Echipa vaccin.live depune eforturi considerabile pentru a asigura în permanență funcționarea platformei https://vaccin.live și pentru a oferi date actualizate și relevante. Acest serviciu este oferit gratuit. Toate costurile pe care le avem sunt suportate prin donații de către utilizatori.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Din pacate n-are nicio valoare juridica nici in tara nici in Europa. Cel mult va putea fi folosit la evenimente si in restaurante. Nu e bine ca oameni sa creada ca acest cod QR v-a avea vrea relevanta in raport cu autoritatile vamale, portuare, etc.

    Asteptati varianta aprobata de Comisia Europeana in colaborare cu autoritatile romane, acel “pasaport electronic” (practic tot un cod QR, insa cu un SSH digital aprobat si conectat la sistemul european).