Parlamentul va incepe dezbaterea pe tema CAS si amnistierea fiscala de la 1 septembrie, urmand ca activitatea legislativa sa se suprapuna peste campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

In debutul sesiunii, cele doua Camere trebuie sa se pronunte asupra unor propuneri legislative care, din diverse motive, nu au mai fost dezbatute si votate.

Senatul va dezbate si vota, in prima saptamana a sesiunii, proiectele privind amnistierea fiscala a pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor, intrucat in sesiunea extraordinara nu a mai existat cvorum pentru continuarea lucrarilor.

Pe de alta parte, celelalte doua acte normative pe care Senatul le-a dezbatut in sesiune extraordinara – Legea CAS (adoptata) si Legea petrolului (care nu a intrunit numarul suficient de voturi pentru adoptare), vor merge catre Camera Deputatilor, care le va dezbate tot in prima saptamana a sesiunii.

Totodata, este de asteptat ca Parlamentul sa se pronunte, in aceasta sesiune, si asupra Ordonantei de Urgenta a Guvernului privind migratia alesilor locali.

In aceasta sesiune ar putea ajunge in dezbaterea Parlamentului si proiectul UDMR privind autonomia, despre care liderii Uniunii au dat asigurari ca va fi finalizat inainte de 1 septembrie, dupa care va fi supus dezbaterii publice.

Citeste pe detectiveconomic.ro!

>>>mergi la sursa articolului

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu