video când vom circula pe autostradă de la sibiu la cluj. iată stadiul lucrărilor!

autostrada sebesTronsonul de autostradă care ar permite șoferilor să circule în condiții excelente de la Cluj către Sibiu sau Deva, va fi gata mai repede decât s-ar aștepta și cei mai optimiști visători. Ministrul Transporturilor a declarat că autostrada Sebeș – Turda va fi gata în vara lui 2016.

Ioan Rus a spus, miercuri, în cadrul unei vizite la lotul 4 al şantierului autostrăzii Turda – Sebeş, alături de comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, că speră să primească în cel mai scurt timp, până la sfârşitul lunii mai, aprobarea din partea CE pentru Masterplanul general de transport.[contextly_auto_sidebar id=”EKl7Wb1T6BxE350HA4mVfxTjuMboWfAO”]
“Noi am trimis răspunsuri la toate observaţiile pe care CE le-a avut la Masterplanul general de transport, sperăm ca în cel mai scurt timp, până la finalul lunii mai, să primim aprobarea finală şi să se semneze programul de infrastructură mare în România, acela fiind momentul în care ştim sumele pe care le avem la dispoziţie şi putem prioritiza. Dacă vom reuşi să implementăm toate programele pe care le avem, am putea rezolva interconectivitatea între regiunile istorice ale României în următorii patru ani, ceea ce ar fi un lucru excepţional. Şi nu vorbesc doar de transportul rutier, în paralel avem investiţii mari şi în transportul feroviar, care are un rol important în dezvoltarea economică”, a spus Rus.

Autostradă de 440 milioane de euro
Potrivit acestuia, în 2016 se vor termina lucrările la autostrada Turda – Sebeş. Aceasta este împărţită în patru loturi, are o lungime de 70 de kilometri şi va asigura legătura între Coridorul IV Pan – European, în zona oraşului Sebeş, judeţul Alba, şi conexiunea cu Autostrada Transilvania, în zona Turda.
Lucrările costă 440 de milioane de euro, au început în anul 2014 şi vor fi finalizate în cursul anului 2016. Finanţarea este asigurată din fonduri europene şi fonduri de la bugetul de stat.
România ar trebui să construiască 656 kilometri de autostradă şi 2.226 kilometri de drumuri expres până în anul 2030, reiese din Masterplanul de transport.
Proiectele de autostrăzi incluse în Masterplan sunt Sibiu – Braşov (103 km), Ploieşti – Comarnic (49 km), Craiova – Piteşti (115 km), Comarnic – Braşov (54 km), Braşov – Bacău (158 km) şi Gilău – Borş (177 km), costul total estimat pentru aceste proiecte fiind de 6,28 miliarde euro fără TVA, potrivit unui document de sinteză furnizat de Ministerul Transporturilor.
În plus, Masterplanul cuprinde construcţia de drumuri expres însumând aproximativ 2.200 km, fondurile necesare pentru aceste proiecte totalizând circa 17,5 miliarde euro fără TVA.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=DOGQpjY4vLs” splash=”https://i.ytimg.com/vi/DOGQpjY4vLs/maxresdefault.jpg” caption=”Corina Cretu si Ioan Rus, la Autostrada Turda-Sebes (15.04.2015)”]

Ultima oră

Comentariul meu