sibiu

În ultimii ani Sibiul s-a aflat pe primele locuri între oraşele ce merită vizitate, oraşele cu restaurante bune, cu locuri bine conservate, cu dezvoltare fulminantă, este printre cele mai faimoase oraşe. Acum a fost desemnat unul din cele 10 cele mai frumoase oraşe din Europa Centrală şi de Est.

Topul a fost realizat de site-ul www.culturetrip.com, un site specializat în turism, cultură și artă gastronomică. Site-ul se bucură de 25 de milioane de vizitatori pe an, cu 350.000 de fani pe această rețea de socializare. Orașul nostru apare în acest top alături de Gdansk (Polonia), Lviv (Ucraina), Pecs (Ungaria), Bled (Slovenia) și Wroclaw (Polonia).
“Multi dintre cei care nu cunosc in profunzime istoria Europei de Est nu realizează ca înainte de schimbările ce au venit odată cu era modernă, colonişti germani erau împrăştiaţi de la ţările Baltice până la Balcani. Sibiul este un exemplu tipic de rezultat al acestei diaspore- germanii au fondat oraşul în sec X, şi repede a devenit cel mai important oraş Germanic din Transilvania. Mai apoi a devenit parte din Imperiul Habsburgic şi a atras unguri şi români, devenind parte din România dupa Primul Război Mondial”, scrie www.culturetrip.com.


Ultima oră

Participă la discuție

9 Commentarii

  1. Povesti nemuritoare!!! Sibiul e o iluzie, o imensa pacaleala…un oras murdar, neingrijit si condus de ignoranti si incompetent!!!

      1. da ai dreptate si unde stau eu e frumos ,nu mai vorbesc de centrul istoric e de poveste sa vizitezi Sibiu

        1. Nu stiu de ce zici ca e un oras murdar. Intradevar sunt alte orase mai frumoase dar nici Sibiul nu e departe!!!!!!