pompieri incendiu

Luna august a fost într-adevăr una de foc pentru pompierii sibieni. Pe lângă intervenţiile de urgenţă, ei au desfăşurat sute de activităţi de prevenire.

De 147 de ori au plecat în control în localităţi , operatori economici şi instituţii. Pe timpul desfăşurării acestor activităţi au fost constatate un număr de 274 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă, dintre care 49 au fost soluţionate pe timpul controalelor. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 191 de sancţiuni, cuprinzând 139 avertismente şi 52 amenzi, în cuantum de 265.000 lei.
Cu ocazia controalelor, s-au organizat şi desfăşurat 116 exerciţii de evacuare în caz de incendiu, 3 exerciţii de alarmare publică şi 122 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă de la localităţi, operatori economici şi instituţii.
În cadrul Campaniilor Naţionale de Informare şi Pregătire a Populaţiei ”Nu tremur la cutremur” şi ”RISC. Siguranţa nu este un joc de noroc !”, s-au desfăşurat 6 acţiuni de informare preventivă la centrele de agrement din judeţul Sibiu (tabere școlare). La aceste activităţi au participat un număr de 250 elevi şi 50 adulţi. Scopul acestor acțuni a fost conştientizarea, informarea şi pregătirea participanţilor pentru a reacţiona corect în situaţia producerii unei situaţii de urgenţă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu