video - scandalul de la polisano continuă. președintele borza anunță că s-au plătit salariile restante. angajații spun că minte

13682620_1235944303097025_588809994_o

Scandalul din cadrul Polisano Distribuție ia amploare. După ce zilele trecute zeci de angajați au întrerupt lucurul, nemulțumiți că nu și-au luat salariile, acum circulă un mail prin care oamenii sunt înștiințați că nu își vor primi banii nici pentru luna iunie, nici pentru iulie. În acest timp conducerea grupului spune că salariie au fost achitate.

S-au dat sau nu banii?
La prezentarea unei investiții de milioane de euro a Spitalului Polisano, președintele grupului, Remus Borza, a declarat că s-au purtat negocieri cu reprezentanții angajaților Polisano Distribuție despre cum se va face disponibilizarea colectivă. ”Obiectul acestor negocieri a fost o disponibilizare colectivă, de fapt a și fost inițiată o astfel de procedură, undeva între 100 și 200 de salariați, de la Polisano Distribuție. Negocierile s-au încheiat, s-au stabilit condițiile în care acești oameni vor pleca”, a spus Remus Borza.
În aceste condiții, Remus Borza admite că au fost întârzieri la plata salariilor, dar că această problemă s-a rezolvat și că plata este la zi. Zeci de angajați însă au comentat la declarația lui Remus Borza, transmisă în direct de oradesibiu.ro, și spun că banii nu le-au intrat în conturi.
”Bună ziua. Sunt angajat Polisano. Borza a declarat doar minciuni. Marti înainte de protest a fost in Sibiu si le-a spus colegilor de la Birouri citez: “Nu le dati nici un ban VIERMILOR”,deci după ce că nu ne-am luat banii suntem Viermi. Asta se face intenționat ca să plecăm cu lichidarea la zi să nu luăm salarii compensatorii. La protest am fost mult mai mulți. 20 am mai rămas in distribuite si am fost aproape toti, plus șoferii, birourile de pe Semaforului , cei de la Citroën….. După 2ore de la protest am primit e-mail că in data de 10 august nu vom primi bani pe luna iunie si iulie. Mareeee mincinoss. Ce a construit un Om 15 ani (Ilie Vonica)altii a distrus in nici 2 ani.”, este unul dintre comentarii.
”S-au dat 500lei in 2 transe,o sa va trimitem copii sa manace la dumneavoatra.”, spune un alt angajat. ”Este o minciuna nu ni s-a virat decat 200 lei in urma protestului”, afirmă altul.mailul

Mail oficial. Nu se dau salariile
Ca să dovedească faptul că au dreptate, angajații Polisano Distribuție au atașat și o poză a unei note interne prin care sunt anunțați că nu își vor primi bnaii prea curând: ”Vă informăm cu regret că, datorită situației economico-financiare dificile prin care trece compania în această perioadă, ne aflăm în imposibilitatea de a vă achita drepturile salariale aferente lunii iunie, precum și pe cele ale lunii iulie care devin scadente la data de 10 august 2016. Din păcate în acest moment ne aflăm în imposibilitatea de a vă comunica o data certă la care vom putea achita integral drepturile salariale aferente”

Distribuția ar putea intra în insolvență
Borza spune că s-a ajuns aici pentru că piața distribuției pharma se află într-un impas, iar divizia Polisano a fost și ea afectată. ”S-a ajuns aici pe fondul unei evoluții nefavorabile a societății de distribuție, raportată și la o conjunctură mai largă de factori externi. Bussiness-ul de distribuție, într-un recul, în ultimii ani de zile a fost afectat la modul general. Marjele sunt foarte mici de la producători, anul trecut de când s-a reactivat ordinul de ministru prețul a mers în jos, inclusiv discounturile de la producători sunt mici. De exemplu, în 2011 2012 se operau în această industrie de distribuție pharma cu marje de 30- 35, astăzi nu depășesc un 3-4 %. Costurile logisticii pentru orice distribuitor sunt în jur de 3%, deci această evoluție nefavorabilă a făcut ca acest bussiness să nu mai fie atât de spectaculos, atât de profitabil. La noi au apărut și alte probleme interne.”
Remus Borza nu exclude nici ca Polisano distribuție să intre în proces de insolvență. ”Nu spun că acest lucru se va întâmpla, dar nu este exclus ca prin septembrie să inițiem procesul de insolvență. Distribuitorul de medicamente Polisano se sonfruntă cu niște probleme de lichiditate și care reclamă ajustări de costuri, implicit în ceea ce privește fondul de salarii și organigrama și reducerea numărului de posturi. Nu poți să ții la infinit un bussiness care produce pierderi, iar Polisano distribuție are pierderi. Nu avem cum să acoperim milioane de euro în fiecare an”.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Ar trebui sa se autosesizeze DNA si DIICOT in cazul falimentarii POLISANO DISTRIBUTIE , firma care a fost foarte profitabila pana in 2015.