FOTO – Marş pentru victimele din #Colectiv. Sute de sibieni au venit în centrul oraşului

0 309

wp image 50508453jpg

Victimele din clubul Colectiv au fost comemorate printr-un marş al tăcerii la Sibiu. O slujbă dedicată celor pieriți în urmă cu un an, a avut loc la Catedrala Mitropolitană.
Aproximativ 300 de oameni au participat duminică seară, la un marş al tăcerii prin centrul municipiului Sibiu, în memoria victimelor din clubul Colectiv, ei oprindu-se pentru câteva zeci de minute la Catedrala Mitropolitană din oraş, unde a avut loc o slujbă de comemorare, anunta news.ro. Oamenii s-au adunat în Piaţa Mare din Sibiu înainte de ora 19.00, programată pentru începutul marşului, ei venind cu lumânări, steaguri ale României, o coroană de flori, dar şi cu bannere pe care erau scrise mesaje precum ”Colectiv”, ”Noua ne pasă”, ”Ei au plecat, noi nu i-am uitat”.


fb img 1477868733858

Ulterior, participanţii au plecat în marş prin oraş, oprindu-se la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde a avut loc o slujbă de comemorare oficiată de trei preoţi. În timpul slujbei, oamenii au ţinut în mâini lumânări aprinse şi au desfăşurat un steag tricolor de aproximativ patru metri.
fb img 1477868767418
De altfel, înainte de începerea slujbei, preoţii au scris, în curtea catedralei, folosind lumânări, ”64”, numărul persoanelor decedate în urma incendiului din Colectiv.fb img 1477868756252
După slujbă, care a durat aproximativ jumătate de oră, oamenii au pornit din nou în marş, urmând să se întoarcă în Piaţa Mare, de unde au plecat. Foto: Romulus Bruma

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.