19359026 1586937767997675 1106417074 o

Şeful statului, însoţit de către soţia sa Carmen Iohannis, a ajuns, sâmbătă, la Teatrul Naţional ”Radu Stanca”, din Sibiu, pentru a participa la premiera piesei ”Şefele”, o coproducţie româno-luxemburgheză.

Cei doi au fost primiţi de către directorul teatrului, Constantin Chiriac, dar şi de către primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, cu care au stat de vorbă câteva minute, informează news.ro

Ulterior, au ajuns la teatru şi premierul Marelul Ducat de Luxembourg, Xavier Bettel, împreună cu soţul său, Gauthier Destenay, fiind întâmpinaţi de către Carmen şi Klaus Iohannis.

La spectacol mai participă Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Judith Urban, consulul general al Germaniei la Sibiu, Andreas Huber, consulul onorific al Austriei la Sibiu, dar şi politicieni şi personalităţi locale.

Piesa ”Şefele”, este pusă în scenă de către Teatrul din localitatea Esch sur Alzette din Luxembourg şi-i aparţine lui Werner Schwab, considerat copilul teribil al teatrului austriac din anii ’90.

”Spectacolul ne invită într-o lume ciudată a trei femei sărace şi defavorizate, ale căror grandomanii cotidiene le fac să decadă atât de adânc într-un context monstruos şi abisal încât natura societăţii care le-a respins este dezvăluită, în tot adevărul său reprimat şi în grotescul său respingător, într-o manieră uimitoare. Artificiile de limbaj pe care autorul le foloseşte în spectacol şi teatralitatea senzuală a acestor actriţe se îmbină şi transformă spectacolul într-o celebrare autentică a artei dramatice”, scriu organizatorii Festivalului, în prezentarea piesei.

Spre seară, cei doi vor participa la inaugurarea Consulatului Onorific al Marelui Ducat de Luxembourg de la Sibiu, amenajat în interiorul Casei Luxembourg, monument restaurat de Primăria Sibiu în anul 2002.

Klaus Iohannis şi Xavier Bettel se află, sâmbătă, într-o vizită oficială în municipiul Sibiu pentru a aniversa împlinirea a zece ani de când Sibiu şi Luxembourg au împărţit titlul de Capitală Culturală Europeană.

Comentariul meu

Lasă un răspuns