video- primarul din cisnădie a ieșit în mijlocul protestatarilor. i-a luat peste picior și discuțiile au degenerat

Aproximativ 300 de sibieni are locuiesc în Cartierul Arhitecților au protestat miercuri în fața Primăriei din Cisnădie, localitate de care aparțin. Protestul a fost unul mut, asta până când primarul Gheorghe Huja și-a făcut apariția.

Oamenii reclamă multe nereguli din Cartierul Arhitecților: faptul că majoritatea străzilor nu sunt asfaltate, că nu există iluminat public, că deszăpezirea a fost inexitentă, că nu există drum de legătură cu Sibiul decât Calea Cisnădiei, depășită demult de numărul mare de mașini.

Ce i-a iritat pe proprietarii din Cartierul Arhitecților a fost bugetul pe 2018, din care reiese că zona în care locuiesc a primit 438.000 de lei pentru investiții, în timp ce Primăria Cisnădie a alocat 1,2 milioane de lei pentru o statuie a lui Mihai Viteazu.

”Ce treabă aveți dumneavoastră cu statuia? Vreți să discutăm lucruri serioase sau vorbim despre statui?” a fost replica primarului Huja.


Nici problema drumurilor de legătură cu Sibiul nu și-a găsit repede o rezolvare. ”Aveți dumneavoastră vreo soluție? Că eu nu am. Eu fac ce pot. Dacă Șelimbărul nu își rezolvă problemele și nici doamna de la Sibiu nu vrea să coopereze, eu ce să fac? Fac ce ține de mine. În rest nu pot face nimic”, a fost răspunsul Primarului din Cisnădie. Totuși, le-a explicat apoi oamenilor că până în luna mai drumul până la granița cu Șelimbărul, prin spatele centrului comercial, va fi gata.

Cât despre străzile din Cartierul Arhitecților, cele despre care oamenii spun că nu sunt asfaltate, iar acolo unde au fost puse dale acestea au fost distruse de mașinile de tonaj mare care au intrat….nici aici nu stă în puterea primarului să rezolve ceva. ”La Primărie am 9 străzi. De astea răspund. În rest nu mi-au fost date în proprietate, deci nu pot intra pe teren privat. Să vină să mi le dea și le vom asfalta. La fel este și cu iluminatul public. Nu mi l-a dat nimeni în proprietate”, spune Gheorghe Huja. Răspunsul nu a mulțumit locatarii care spun că plătesc iluminatul public din banii lor, pentru că au racordat niște becuri la tabloul de electricitate personal.

video- primarul din cisnădie a ieșit în mijlocul protestatarilor. i-a luat peste picior și discuțiile au degenerat

La finalul unei discuții ce părea interminabilă și fără vreun rezultat palpabil, primarul Gheorghe Huja le-a transmis oamenilor că le va arăta bugetul pe anul 2018 și investițiile preconizate a fi făcute în Cartierul Arhitecților. În rest, așteaptă ca privații să vină către el să cedeze administrației locale proprietatea pentru străzi și iluminat public, căci până atunci nimic nu se poate face. Și oricum…”Nu am numai Cartierul Arhitecților, am un oraș întreg de administrat, am o Cisnădioara”- Gheorghe Huja, primarul Cisnădiei.

Ultima oră

Participă la discuție

4 Commentarii

  1. Il rog pe d-nul Primar sa se repare portiunea de 30 de metri din Strada Daniel Renard ,pentru ca mi-am avariat masina personala si am aflat ca si alti posesori auto au trecut prin aceleasi situatii neplacute. Noi toti pagubitii suntem oameni de buna credinta si ne-am achitat cu corectitudine toate taxele si impozitele la Primaria din Cisnadie.

  2. Din punctul meu de vedere, acesta este cel mai slab si incompetent Primar sin Romania de la Mihai Viteazu incoace. Domnule Primar, va intreb cum puteti emana atata nesimtire, tupeu si badjocura la adresa cetatenilor? Cum va puteti prezenta astfel in fata lor, in fata copiilor lor? Domnule Primar, va intreb cat este impozitul la un apartament cu 2 camere la periferia Cisnadiei si cat este impozitul la 2 camere in cartierul arhitectilor? Va spun eu – 1 la 2 e proportia in favoarea Cisnadiei.
    Domnule Primar, cum puteti spune / mintiti cetatenii ca nu puteti asfalta strazi fiindca sunt proprietate privata si trebuie sa vina cetatenii sa le “doneze primariei” ??? Domnule Primar, va rog recititi interviul dumneavoastra din 25 Aprilie 2017 in care spuneati ca “nu primiti strazile decat daca sunt asfaltate, iluminate si cu trotuare. ” Va amintesc ca ati dat chiar si o Hotarare de Consiliu Local care spune acelasi lucru. Va rog acum sa lamuriti aceasta problema:
    – Ori vi le “donam ” si le asfaltati dumneavoastra?
    – Ori le asfaltam noi si dupa aceea vi le “donam” ?
    Dar daca le asfaltam noi, care ar mai fi motivul pentru care le-am dona? Doar acela ca pe timp de iarna ni le-ati curata de zapada? Nici pe departe nu as crede acest lucru. E plin Facebook-ul cu filmulete care la prima zapada, masinile nu puteau urca dealul catre Sibiu. Uitati-va la strazile din oras, chiar de langa Primarie. Sunt deplorabile. Aia nu se chiama deszapezire. Aia e bataie de joc. La fel cum e bataie de joc tot ceea ce faceti dumneavoastra, incepand cu atitudine, promptitudine, titlu de Cetatea de Onoare si multe alte minciuni.
    Nu suntem toti juristi, dar ne duce capul / logica ca la ternimarea oricarei lucrari / investitii, cei din Primarie trebuie sa vina pe teren sa verifice ceea ce s-a construit si in primul rand daca s-au respectat cerintele Certificatului de Urbanism si Autorizatie de Construire. Stie oricine ca trebuie semnat un Proces Verbal de receptie a lucrarii. DOMNULE PRIMAR NU MAI MINTITI. DOMNULE PRIMAR NU NE MAI LUATI DE PROSTI. Iesiti din Primarie exact cand peste 50% din protestatari plecase deja si cu nesimtire ne trimiteti pe “coclauri” sa cautam raspunsuri si rezolvari.
    Dar nu mai e mult pana la alegeri. Noi ne vom alege Primarul, iar dumneavoastra va veti alege CELULA. Timpul il va indica Justitia Independenta.
    inchei prin a spune:
    ” Cum nu vii tu Tepes Doamne
    Ca punand mana pe ei
    Sa-i imparti in doua cete
    In PRIMARI si in misei
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puscarie şi la casa de nebuni!”

    In rest…..Numai de bine