Prefectul Sibiului somează Primăria – Faceți deszăpezire și în cartierele din oraș!

0 466

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, marți, în ședință de lucru, la Instituția Prefectului – Județul Sibiu. Prefectul a cerut ca mașinile de deszăpezire să intre și prin cartierele municipiului și nu doar pe străzile principale.

Adresându-i-se viceprimarului municipiului Sibiu, Corina Bokor, prefectul a atras atenția asupra faptului că străzile din cartierele Sibiului nu au fost deszăpezite. “Înțeleg că au prioritate arterele principale și zona centrală, dar și cartierele aparțin de municipiul Sibiu. Sunt școli și grădinițe în aceste cartiere, precum și vârstnici și oameni bolnavi. Rugămintea mea este să îi monitorizați mai atent pe cei care sunt trimiși să acționeze în cartiere pentru că am fost sesizați de cetățeni că mașinile de deszăpezire doar se plimbă cu lamele ridicate, fără să acționeze corespunzător”, a subliniat Adela Muntean.

De asemenea, prefectul a atras atenția vicepreședintelui Consiliului Județean Marcel Luca asupra modului în care au intervenit pe drumurile județene utilajele societății Drumuri și Poduri SA, respectiv asupra faptului că multe drumuri județene nu au fost deszăpezite corespunzător. Adela Muntean a solicitat intervenția cu celeritate a utilajelor pe drumurile județene, ținând cont de faptul că cele mai multe școli se află în mediul rural și pentru a asigura accesul ambulanțelor în caz de urgențe medicale.

În privința stațiunilor montane, nu au fost probleme. Șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat că, pentru Bâlea, meteorologii au emis risc însemnat (3) de avalanșă. “Sâmbătă, este programată o competiție de schi la Bâlea, dar, în cazul în care riscul de avalanșă va crește, vom anunța de îndată conducerea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, pentru a lua decizia de interzicere a desfășurării evenimentului”, a spus Adrian David.

Anticipând o afluență mare a turiștilor spre Păltiniș, în acest week-end, inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Sibiu, colonel Cosmin Balcu, a solicitat prezența în zonă a echipajelor jandarmeriei montane, poliției rutiere, a salvamontiștilor și pompierilor voluntari. În acest context, prefectul Adela Muntean a cerut instituirea permanenței pentru echipajele Poliției Rutiere în ultimele trei zile ale săptămânii, pentru fluidizarea traficului și prevenirea accidentelor.

La finalul ședinței de lucru, prefectul, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, le-a cerut tuturor să fie permanent în alertă și să-i comunice imediat toate problemele care apar.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.