Ora de Sibiu
Știri in direct

Firma de drumuri a județului Sibiu împlinește 50 de ani

673

SC Drumuri și Poduri SA, societatea înființată de Consiliul Județean Sibiu, va împlini 50 de ani de la înființare în ziua de 1 mai 2018.

Unitatea județeană de construcții reparații drumuri și poduri Sibiu este numele întreprinderii de stat înființată în 1 mai 1968 printr-o hotărâre a forului administrativ județean de la acea dată. Activitatea principală a întreprinderii, păstrată până azi, este cea de realizare de lucrări de construcții a drumurilor județene, repararea și întreținerea de drumuri și poduri, prestarea de servicii și construcții pentru persoane fizice și juridice.

În 1970, întreprinderea primește numele de Direcția județean de drumuri și poduri Sibiu, forma juridică de organizare și funcționare fiind păstrată până în 1994. În toamna acelui an, întreprinderea care între timp și-a mutat sediul pe strada Morilor, nr. 51, a fost transformată prin hotărâre a Consiliului Județean în Regia autonomă Administrația județeană de drumuri și poduri Sibiu. La actuala formă juridică de azi se va ajunge în aprilie 1998, când regia autonomă este transformată în societate comercială pe acțiuni, cu denumirea SC Drumuri și Poduri SA. Întregul pachet de acțiuni este deținut de Consiliul Județean Sibiu.
În tot acest timp, societatea și-a completat obiectul de activitate cu producerea și comercializarea de asfalt, produse bituminoase, emulsie, nisip, prefabricate, închirieri de mijloace de transport și utilaje specifice.
În prezent, în cadrul SC Drumuri și Poduri Sibiu SA lucrează 165 de angajați. Sediul societății se află pe șoseaua Alba Iulia, la nr. 68.

Aproape 1.000 de km de drumuri

SC Drumuri și Poduri SA este administratorul tuturor celor peste 950 de km de drumuri aflate în proprietatea județului Sibiu. Societatea efectuează lucrările de întreținere și reparații a acestor sectoare de drumuri județene, precum și activitățile specifice de deszăpezire și combatere a poleiului.
“Spre exemplu, în sezonul de iarnă care s-a încheiat, societatea a acționat prin intermediul a 39 de autobasculante și autospeciale, plus alte 23 de utilaje. Au fost folosiți 8.900 de mc de nisip și alte 3.000 de tone de sare. Comandamentul permanent al activității de deszăpezire a fost asigurat de la Sibiu, coordonarea fiind asigurată 24 de ore din 24. Au fost folosite capacitățile din toate cele cinci baze de intervenție – de la Sibiu, Cîrța, Șeica Mare, Dumbrăveni și Agnita -, precum și din cele cinci puncte de sprijin, aflate la Păltiniș, Păuca, Rîu Sadului, Poiana Neamțului și Blăjel“, arată Ovidiu Spătari, directorul general al SC Drumuri și Poduri SA.
El este reprezentantul noii conduceri a societății, desemnată în urma concursurilor publice organizate în cursul anului trecut. Noua conducere a fost confirmată prin hotărâre de Consiliu Județean în baza unui plan de management elaborat pentru o perioadă de patru ani.

“Activitatea de întreținere și reparații a drumurilor județene face parte din Strategia Consiliului Județean Sibiu de dezvoltare a infrastructurii rutiere alături de programul de investiții care vizează modernizarea acestei infrastructuri. În cadrul programului de investiții au fost semnate contracte de finanțare în valoare de aproape 100 de milioane de euro pentru drumurile județene care leagă Agnita de Sighișoara, Ocna Sibiului de Țapu și, respectiv, Mediaș de Bârghiș“, spune Ovidiu Spătari, directorul general al SC Drumuri și Poduri SA

O nouă optică

Noul management al companiei de drumuri a județului Sibiu arată că politica societății în ceea ce privește întreținerea drumurilor județene va urmări cu precădere executarea de lucrări de reparații capitale. “Vor fi executate lucrări de așternere a asfaltului pe întreg culoarul de drum acolo unde se intervine în baza planului de reparații capitale. Acest plan prevede ca acest gen de intervenții să fie realizate anual pe aproximativ 50 de km de drumuri județene. Au fost executate deja astfel de lucrări pe drumul județean care leagă Cisnădioara de Sadu, în toamna anului trecut. Societatea își va urmări planul de reparații în conformitate cu hotărârile Consiliului Județean Sibiu, urmând să demarăm toate lucrările din cursul lunii aprilie. Tot în această perioadă începe programul de refacere a marcajelor rutiere, dar și o revizie a situației semnalizărilor rutiere“, declară Ovidiu Spătari, directorul general al societății.

Pentru anul în curs sunt planificate lucrări de reparații capitale pe zeci de drumuri județene, cele mai mari alocări financiare fiind pentru DJ 105 (zona Merghindeal), DJ 106A (zona Agnita), DJ 106B (Cristian – Jina), DJ 141A și DJ 141B (Vecerd și Richiș) și DJ 142F (Ațel).
“Este important de reținut că societatea se va axa pe lucrări de reparații capitale, pe așternerea de covoare asfaltice, în același timp continuând și programul lucrărilor de întreținere aflate în plină desfășurare, lucrări necesare la fiecare început de primăvară. Aceste lucrări de întreținere au început din primele zile ale lunii aprilie. În măsura în care vremea va permite vom începe și lucrările de reparații capitale“, spune Ovidiu Spătari.

Potrivit lui, societatea va pune în funcțiune din acest an un punct de intervenție permanent și în Păltiniș, a cărui responsabilitate exclusivă va fi deszăpezirea și combaterea poleiului pe sectorul de drum județean dintre Rășinari Păltiniș.

În contact cu cetățenii

Tot în cadrul noului plan de management, societatea va pune un accent mai mare pe comunicarea publică: societatea și-a creat conturi pe principalele rețele de socializare, iar pe site-ul propriu (www.drumuripodurisibiu.ro) secțiunea InfoTrafic oferă date în timp real despre starea tuturor drumurilor județene. Atât prin rețelele de socializare, cât și prin intermediul sistemelor de legătură de pe site-ul propriu, reprezentanții Drumuri și Poduri SA sunt în permanentă legătură cu locuitorii județului Sibiu, mai arată Ovidiu Spătari.

Primește titlurile instant

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...