fbpx

Medici de la Spitalul Județean Sibiu premiați în Germania

2.909

Medici din cadrul Secției Clinice Oftalmologie au reprezentat Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu la Congresul Societăţii Germane de Oftalmologie care s-a desfășurat între 27-30 septembrie la Bonn.

Prestigioasa manifestare științifică cu participare internațională a reunit invitați de seamă printre care şi preşedintele Asociaţiei Americane de Oftalmologie, Prof. Dr. George Williams.
Dr. Mihai Elena, medic primar oftalmolog şi Dr. Bodea Oana, medic rezident specialitatea oftalmologie, au expus un caz deosebit, diagnosticat şi tratat în clinica de oftalmologie a spitalului de către o echipă multidisciplinară formată din medici oftalmologici, anatomo-patologi și hematologi, printre autori numărându-se şi Dr. Cătană Alina, medic primar hematolog.
Lucrarea prezentată de medicii sibieni a fost nominalizată între cele mai bune postere – categoria “Poster of the Day”, dintr-un total de 381 de postere ale participanților. Performanța reușită este cu atât mai notabilă cu cât lucrarea a fost una din cele două lucrări din afara Germaniei care au fot premiate la categoria menționată.
„Am prezentat un caz deosebit și extrem de rar, al unui pacient tânăr, de 26 de ani, cu afectare importantă a vederii la ambii ochi, ca o manifestare rară în cadrul unei boli hematologice, și care a necesitat investigații complexe pentru diagnosticare. Cazul a captat atenția participanților și apreciat ca atare, fapt care ne onorează”, a declarat Dr. Mihai Elena, medic primar oftalmolog în cadrul SCJU Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.