foto zi de foc pentru pompierii sibieni. au ars mii de metri pătrați de vegetație
Foto Arhivă

Sâmbătă a fost o zi plină pentru pompierii sibieni. Chiar dacă sunt avertizați mereu și mereu să nu mai dea foc vegetației uscate, sibienii nu iau în seamă sfaturile pompierilor. Și astfel aceștia din urmă sunt nevoiți să intervină pentru a stinge flăcările care la un moment dat ard necontrolat.

Așa s-a întâmplat în șase cazuri, toată ziua de sâmbătă. Cel mai mare incendiu a fost la Vurpăr. Pompierii au încercat timp de câteva ore să stingă incendiul care a cuprins niște baloți de paie. În final 15 tone de fân au fost mistuite.

În jurul orei 17 pompierii au fost chemați și la Axente Sever, unde flăcările se extindeau cu rapiditate. Acolo a ajuns un echipaj de pompieri din cadrul ISU Sibiu- Secția de pompieri Mediaș și SVSU Axente Sever. După mai bine de trei ore focul a fost stins, dar între timp a mistuit 7 hectare de vegetație.

foto zi de foc pentru pompierii sibieni. au ars mii de metri pătrați de vegetație

Și la Daia Nouă au ars 3000 de metri pătrați de vegetație uscată.

Un echipaj de pompieri din punctul de lucru Săliște a intervenit și el Săliște pentru localizarea și stingerea unui incendiu la vegetație uscată între Vale și Sibiel. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați.

foto zi de foc pentru pompierii sibieni. au ars mii de metri pătrați de vegetație

Incendiile de vegetație nu au avut loc doar pe câmp sau în sate, ci chiar și în oraș. Un echipaj de la Sibiu a intervenit pe Calea Turnișorului, iar un altul în zona Calea Poplăcii. Aici au ars aproximativ 50 de metri pătrați de vegetație uscată.

 

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu