FOTO Zi de foc pentru pompierii sibieni. Au ars mii de metri pătrați de vegetație

0 1.233

Sâmbătă a fost o zi plină pentru pompierii sibieni. Chiar dacă sunt avertizați mereu și mereu să nu mai dea foc vegetației uscate, sibienii nu iau în seamă sfaturile pompierilor. Și astfel aceștia din urmă sunt nevoiți să intervină pentru a stinge flăcările care la un moment dat ard necontrolat.

Așa s-a întâmplat în șase cazuri, toată ziua de sâmbătă. Cel mai mare incendiu a fost la Vurpăr. Pompierii au încercat timp de câteva ore să stingă incendiul care a cuprins niște baloți de paie. În final 15 tone de fân au fost mistuite.

În jurul orei 17 pompierii au fost chemați și la Axente Sever, unde flăcările se extindeau cu rapiditate. Acolo a ajuns un echipaj de pompieri din cadrul ISU Sibiu- Secția de pompieri Mediaș și SVSU Axente Sever. După mai bine de trei ore focul a fost stins, dar între timp a mistuit 7 hectare de vegetație.

WhatsApp Image 2019 03 30 at 19.22.12

Și la Daia Nouă au ars 3000 de metri pătrați de vegetație uscată.

Un echipaj de pompieri din punctul de lucru Săliște a intervenit și el Săliște pentru localizarea și stingerea unui incendiu la vegetație uscată între Vale și Sibiel. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați.

WhatsApp Image 2019 03 30 at 19.21.52

Incendiile de vegetație nu au avut loc doar pe câmp sau în sate, ci chiar și în oraș. Un echipaj de la Sibiu a intervenit pe Calea Turnișorului, iar un altul în zona Calea Poplăcii. Aici au ars aproximativ 50 de metri pătrați de vegetație uscată.

 

 

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.