tronul pe care papa francisc va sta la blaj, făurit de către un sibian

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc sunt pe ultima sută de metri în Șumuleu Ciuc, Blaj și Iași. Toată lumea se pregătește pentru sărbătoare, iar autoritățile au reabilitat parcurile și drumurile. La Blaj a fost construit un tron special pentru Sfântul Părinte, iar acesta a fost gândit și făurit de către un sibian.

Un tron arhieresc din lemn, aur și catifea albă a fost construit special pentru vizita Papei Francisc, din 2 iunie, de la Blaj. Andu Mărginean, originar din Sibiu, este cel care a făurit acest tron.. Organizatorii vizitei spun că acesta are semnificații spirituale și simbolice.
„Tronul pe care va sta Sfântul Părinte este din lemn autentic, cules din arhitectura pușcăriilor de la Sighet și Gherla, iar designul face trimitere la calvarul detenției, la suferința și la moartea pentru Hristos”, susțin organizatorii vizitei Papei.
Potrivit acestora, aurul reprezintă „omagiul și închinarea în fața lui Dumnezeu”, iar catifeaua albă reprezintă „puritatea cugetului și a simțirii creștine”.
Tronul arhieresc pe care va sta Papa Francisc pe Câmpia Libertății a fost construit de Andu Mărginean, originar din Sibiu, absolvent al Universității de Artă București.
Pe Câmpia Libertății din Blaj, Papa Francisc va oficia Liturghia de Beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici martiri în timpul regimului comunist din România.
Potrivit organizatorilor evenimentului, pe Câmpia Libertății vor exista puncte de prim ajutor și toalete ecologice. Pentru ca fiecare pelerin să poată urmări în condiții foarte bune programul cultural-religios, organizat în intervalul orar 08.00-10.15, precum și Sfânta Liturghie de la ora 11.00, pe Câmpia Libertății vor fi montate opt ecrane de mari dimensiuni.
Cei care nu au invitații la acest eveniment, vor putea urmări toate aceste momente pe un ecran instalat în Piața 1848, la intersecția cu strada Astra.
În ziua de 2 iunie 2019, va fi interzis consumul băuturilor alcoolice, precum și comercializarea acestora, în zona centrală a municipiului Blaj şi în toate locaţiile vizate de vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc.
Papa va fi transferat cu elicopterul de la Sibiu la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii, la ora 11.00. Papa va pleca din România duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu.
Potrivit reprezentanţilor Bisericii Catolice din România, pe parcursul celor două nopţi petrecute în România, Papa Francisc va fi cazat la Nunţiatura Apostolică din Bucureşti, acolo unde, în urmă cu 20 de ani, a fost cazat şi Papa Ioan Paul al II-lea.
Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. Vineri, 31 mai 2019, în jurul orei 08.00, Papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre Bucureşti, iar în jurul orei 11.30 va sosi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti, unde va avea loc primirea oficială, urmată apoi de ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni.

Ultima oră

Comentariul meu