elevii de zece ai sibiului- andrei sas ”am învățat și în weekend-uri”

Andrei Sas este unul din cei opt elevi care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și singurul cu această notă de la Școala ”Nicolae Iorga”. Este cu atât mai mândru de realizarea sa cu cât nu a luat niciodată meditații și a învățat și în weekend.

Andrei spune că a fost greu. ”A fost greu atât faptul că m-am pregătit constant timp de patru ani, dar și examenul. M-am temut la română, dar se pare că m-am descurcat bine și aici. Cred că aceasta a fost cheia succesului pentru mine- faptul că nu m-am abătut de la drum și am fost consecvent. Am învățat inclusiv în weekend-uri. Atunci eram odihnit, și recapitulam mereu, acumulam informație”, spune Andrei.

Așa a reușit tânărul să obțină maximul. Acum vrea să studieze clasele de liceu la Lazăr, la mate- info. ”Aici îmi doresc să intru. Pe mai departe nu m-am hotărât ce o să fac, dar probabil ceva tot în domeniul acesta. Până atunci însă mă bucur de vară, o să merg cu bicicleta, probabil la mare cu părinții”, spune Andrei.


Rezultatul lui Andrei este cu atât mai admirabil cu cât nu a luat meditații, dar părinții lui au găsit ”cheița” care să îl motiveze. ”Noi l-am motivat mereu cu ceva ce își dorea. Spunea că prieteni lui au primit un smart phone sau un joc de ziua lor. Până la urmă și el ar fi primit lucrurile astea cu diferite ocazii, dar noi ne-am gândit să transformăm felul în care le oferim. Așa că i-am spus că le va primi dacă va obține rezultate. La el acest gen de motivație a funcționat foarte bine. Așa am considerat că îi valorificăm munca. Așa va ajunge un adult care știe că trebuie să muncească pentru a obține ceva, iar dacă își dorește mai mult trebuie să muncească mai mult. Cred că l-am responsabilizat în acest fel. Iar legat de meditații i-am spus că decât să dau banii aceia, mai bine îi folosim pentru el. Dacă crede că se descurcă singur, iar apoi din banii aceia își cumpără ce dorește, așa facem. Și se pare că a reușit”, spune Mihai Sas, tatăl lui Andrei.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică