Ora de Sibiu
Știri in direct

VIDEO FOTO – Astrid Fodor s-a întors la Primăria Sibiu

667

Primarul ales al sibienilor, Astrid Fodor, suspendată din funcţie de prefectul Adela Muntean, ca urmare a unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), s-a întors la serviciu şi a fost prezentă joi, la şedinţa Consiliului Local. Fodor susţine că va crea un grup de lucru, care să analizeze cum să îmbunătăţim sportul sibian, prin crearea celor mai bune condiţii, la propunerea lansată joi, de consilierul local liberal, Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania din Sibiu.

Fodor a revenit în fruntea Primăriei Sibiu. Nu se ştie exact pentru cât timp

Municipiul Sibiu este condus începând de vineri de Astrid Fodor, primarul ales, dar suspendat din funcţie în 3 iulie de către prefectul Adela Muntean. Fodor a fost prezentă din nou, ca primar, la şedinţa de joi, a Consiliului Local Sibiu. După ce a fost suspendată, Fodor a fost înlocuită de viceprimarul Corina Bokor, printr-o hotărâre din 5 iulie a Consiliului Local Sibiu. „Azi, 19 iulie 2019, Tribunalul Sibiu s-a pronunţat în dosarul nr. 2080/85/2019, în sensul că instanţa de judecată a admis cererea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora, în contradictoriu cu pârâţii Instituţia Prefectului Judeţului Sibiu şi Prefectul Judeţului Sibiu, şi în consecinţă: suspendă executarea Ordinului nr. 262 emis la data de 03.07.2019 privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului Municipiului Sibiu, doamna Fodor Astrid Cora, până la soluţionarea în fond a acţiunii în anulare ce formează obiectul dosarului nr. 2075/85/2019, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu. Hotărârea Tribunalului Sibiu nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare”, se arată într-un comunicat de presă al instanţei. Deocamdată nimic nu este definitiv şi se judecă la Tribunalul Sibiu dacă se mai impune ca Astrid Fodor să fie suspendată din funcţie până la alegeri sau nu.

Fodor, sancţionată de Justiţie şi Prefectură, pentru o faptă din perioada în care era viceprimar

ANI a decis în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2014, când a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru în consiliile de administraţie de la Colegiul German ‘Samuel von Brukenthal’ şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat că la momentul acela avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să fie membru neremunerat în consiliile de administraţie respective. Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba iar Înalta Curte a emis în luna mai 2019 decizia de admitere a recursului ANI şi a trimis motivaţia către părţile în proces şi Prefectura Sibiu.

Primarul Sibiului a invitat consilierii şi specialiştii să gândească soluţii pentru sportul local

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, i-a invitat joi, pe consilierii municipali şi pe specialiştii instituţiei, să anunţe până luni, care doresc să facă parte dintr-un grup de lucru, care se doreşte să găsească soluţiile cele mai bune, pentru îmbunătăţirea sportului sibian. Totul a pornit de la o intervenţie a consilierului PNL, Adrian Bibu, care a cerut sprijin mai mare pentru sportivii sibieni, din partea Primăriei.

video

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...