video foto apă murdară la robinetele din șelimbăr și vasile aron. apă canal nu știe nimic

La începutul săptămânii o conductă de la Apă Canal a suferit o avarie majoră pe Aleea Streiu. Aproximativ 6000 de consumatori au fost afectați, iar imediat după ce conducta a fost reparată la robinete apa a fost maro. Dar, această problemă încă persistă, iar oamenii din cartierul Vasile Aaron și cei din Șelimbăr se plâng de faptul că nu pot folosi apa de la robinet pentru că încă este maro și cu depuneri. 

Problemele au fost semnalizate pe grupurile destinate locuitorilor din Sibiu. Cineva din Șelimbăr, care locuiește pe strada zorilor, spune că la robinet apa este murdară, are pământ și ”ceva uleios”.

Nici în unele zone din Sibiu asta nu este mai bună. În zona Vasile Aron, pe străzile Negoveanu și Șteflești, sibienii spun că apa de la robinete este maro. ”Am dat drumul la apă în cadă și am pus copilul acolo. Când m-am întors m-am îngrozit. Apa efectiv este plină de mizerie, nu o putem folosi la nimic”, spune o mămică.

video foto apă murdară la robinetele din șelimbăr și vasile aron. apă canal nu știe nimic

Apă Canal nu are sesizări


Reprezentanții Apă Canal spun că în afara a două sesizări venite din Șelimbăr nu au existat plângeri. ”Am avut două sesizări din Șelimbăr, iar în zona aceea au fost făcute lucrări de spălare a conductelor. Când se fac astfel de lucrări se întâmplă să vină un pic de apă murdară. Dar, în rest, la dispecerat nu a fost făcută nici sesizare. Cei care au astfel de probleme ar fi bine să ne anunțe pe noi, nu pe Facebook”, spune Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

YouTube video

Nu beți apa maro

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică avertizează sibienii să nu consume sub nicio formă apa murdară. ”În cazurile în care apa este murdară evident că nu trebuie băută sau folosită la mâncare. Pot apărea enterocolite puternice sau alte boli, pentru că aici nu vorbim doar de structura chimică a apei, ci și de cea bacteriologică. Cei de la Apă Canal ne informează periodic despre lucrările pe care le fac, iar noi verificăm constant calitatea apei. Dar, în aceste cazuri, nu trebuie consumată până când nu se va remedia problema”, spune Gabriel Budescu, directorul DSP Sibiu.

 

Ultima oră

Comentariul meu