averile miniștrilor lui orban - cât au în cont sibienii turcan și costache

Premierul Ludovic Orban și ministrii săi și-au publicat averile. Vicepremierul Turcan este mai „bogată” decât ministrul Sănătății, Victor Costache.

Vicepremierul Turcan își evaluează colecția de bijuterii la 12 mii de euro, iar sumele pe care le are în conturi împreună cu soțul său se ridică la 352.000 de lei și 200.000 de euro, notează Digi24.

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a completat pentru prima oară declarația de avere. El vine din domeniul medical și universitar. Anul trecut a câștigat 790 de mii de lei de la spitalul privat pe care l-a condus și de la Universitatea din Sibiu. Are un apartament și trei case, două mașini și o motocicletă.

În ceea ce îl privește pe Ludovic Orban, actualul premier, acesta o casă în Dobroești, lângă Capitală, o mașină fabricată în 2007 și venituri lunare de puțin peste trei mii de lei încasate de la două societăți, printre care cabinetul de avocatură al lui Doru Trăilă, care l-a apărat în dosarul de corupție în care a fost achitat definitiv, pentru servicii de consultanță tehnică. Premierul nu are bani în conturi, nici economii, dar nici datorii.

Ministrul Finanțelor are un apartament și o casă, un cont în care are 350 de mii de euro, mare parte obținuți din vânzarea unui imobil, și un credit de 300 de mii de euro. Anul trecut, a acordat unei persoane fizice un împrumut de 36 de mii de euro.


Marcel Vela, ministrul de Interne, preferă să își țină cea mai mare parte a economiilor în numerar – cam jumătate de milion de lei. Vela mai declară și un album papal în valoare de șase mii de euro.

Ministrul Dezvoltării, despre locuința căruia s-a discutat aprins înainte de învestirea Executivului, are mai multe terenuri cu o suprafață totală de peste 10 mii de metri pătrați și sume importante din dividende de la mai multe societăți – aproximativ șase milioane de lei, însă banii nu au fost ridicați, conform declarației de avere.

Cătălin Predoiu, ministrul Justiției, a obținut o sumă importantă din avocatură, peste jumătate de milion de lei. Anul acesta și-a cumpărat o mașină și declară bijuterii, ceasuri și tablouri în valoare de 15 mii de euro.

Ministrul Tineretului are cu siguranță cea mai modestă declarație de avere, în care notează doar un autoturism cumpărat acum cinci ani și datorii de 240.000 de lei

Ultima oră

Comentariul meu

Publică