FOTO Drumul dintre Săcădate și Nucet, aproape finalizat cu o investiție a CJ Sibiu

0 880

⇓ Ascultă știrea ⇓

Conducătorii auto și cei care tranzitează drumul județean 104 G, între localitățile Săcădate și Nucet, o pot face în condiții de maximă siguranță, datorită lucrărilor de consolidare efectuate de Consiliul Județean Sibiu în decursul ultimelor trei luni.

”Ne bucurăm că am finalizat această intervenție necesară pe drumul județean 104 G care este unul de interes economic, dar și social și turistic, făcând legătura între DN 1, la intrare în orașul Avrig, și DJ 106 Sibiu – Agnita. Dat fiind starea critică în care a ajuns drumul, din cauza intemperiilor, am decis să direcționăm resurse financiare în cadrul Programului de investiții al Consiliului Județean Sibiu pentru anul 2019 în vederea consolidării tronsonului 3, din intravilanul localității Nucet ”, a precizat președinta Daniela Cîmpean.

20191029 104605
Tronsonul 3 din acest drum, cuprins între km 7+100 – 7+200, a fost grav deteriorat în urma alunecărilor de teren cauzate de precipitațiile abundente din anii anteriori. Prin urmare, soluția care s-a impus pentru reabilitarea acestui tronson a fost construirea unui zid de sprijin din pământ armat, în lungime de 42 m, cu o înălțime maximă de peste 4 m.

20191029 104608

 

Reabilitarea drumului a inclus și lucrări de colectare și evacuare ape de suprafață și de infiltrații, fiind realizate rigole și canale deschise pe suprafața alunecată. De asemenea, s-au realizat un sistem rutier nou, precum și lucrări conexe cum ar fi construirea unui parapet metalic de siguranță și plantarea de arbori cu funcție de stabilizare

Lucrările au fost executate de firma RED CONS SRL, iar valoarea investiției se ridică la 420.290 lei, cu TVA, sumă asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.