Poliția Română a intrat în 2020 cu deficit de personal – Ce spune ministrul de Interne

0 636

⇓ Ascultă știrea ⇓

Poliția Română a intrat în anul 2020 cu un deficit de personal de aproximativ 15%. Ministrul de Interne, Marcel Vela, a răspuns unei interpelări adresată de către un deputat liberal spunând că va lua măsuri.

„Datele puse la dispoziție de către Inspectoratul General al Poliției Române relevă faptul că deficitul de personal de la nivelul Poliției Române este de aproximativ 15%. În legătură cu rezolvarea problemei interimatelor pe funcțiile de conducere din inspectoratele județene de poliție și din structurile subordonate, precizăm faptul că în programul de guvernare, la capitolul Afaceri Interne, sunt prevăzute măsurile care pot fi operaționalizate pe termen scurt de către instituția noastră”, se arată în răspunsul dat pe 12 decembrie de Marcel Vela, la interpelarea deputatului PNL Dumitru Mihalescul.

Ministrul de Interne precizează că printre măsurile pe care le va lua va fi și reducerea la maximum trei luni a perioadei de împuternicire în funcții de conducere, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, precum și cea care vizează limitarea mandatelor de conducere pentru șefi.

„Astfel, prin aceste măsuri se regăsesc și cele privind reducerea la maximum trei luni a perioadei de împuternicire în funcții de conducere, cu posibilitatea prelungirii o singură dată, precum și cea care vizează limitarea mandatelor de conducere pentru șefii de inspectorat judeșean, poliție municipală, orășenească, pentru directorii de direcții și introducerea principiului mobilității pentru ofițerii cu funcții de conducere”, subliniază Vela.

Deputatul liberal Dumitru Mihalescul susține că deficitul uriaș de personal care se înregistrează la nivelul Poliției Române vizează în special mediul rural.

„Toți cetățenii români cunosc situația deosebit de dificilă pe care ați găsit-o la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și, în acest context, așteptările societății sunt deosebit de importante, în condițiile în care siguranța cetățeanului a fost puternic periclitată prin deciziile foarte slabe luate în ultimii ani. Una dintre primele probleme la care Ministerul trebuie să răspundă urgent este legată de deficitul uriaș de personal care se înregistrează la nivelul Poliției române, în special în mediul rural”, se arată în interpelarea liberalului Dumitru Mihalescul.

Sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...