Criza din Iran ajunge și România – Prețul aurului a crescut spectaculos

0 840

Banca Naţională a României (BNR) a cotat luni gramul de aur la maximul istoric de 216,3 lei pe unitate, în creştere cu 1,2% faţă de şedinţa precedentă, dinamică determinată de aprecierea metalului preţios pe pieţele externe pe fondul intensificării tensiunilor din Orientul Mijlociu.

BNR calculează cotaţia gramului de aur de la Bucureşti în funcţie de cotaţiile de pe plan extern uncie-dolar american şi în funcţie de paritatea leu-dolar american, scrie zf.ro

Uncia de aur, care are echivalentul a circa 31 de grame, a crescut luni cu până la 1,8% şi a atins cel mai înalt nivel din aprilie 2013 încoace, de 1.579,72 dolari pe unitate, în contextul în care investitorii preferă să se refugieze în active mai puţin riscante în urma escaladării tensiunilor dintre SUA şi Iran ca urmare a asasinării de către Trump a generalului Qasem Soleimaini, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Creşterea cotaţiei spot XAU de luni este cea mai mare apreciere zilnică pentru cotaţia metalului preţios din şedinţa din 23 august 2019 încoace. Preţul aurului este de asemenea la mai puţin de 1% de maximele atinse în aprilie 2013, ceea ce înseamnă că depăşirea acestui prag ar putea împinge aurul la 1.600 de dolari pe termen scurt spre mediu.

Cotaţia spot XAU a aurului a crescut luni cu până la 1,8% şi a atins cel mai înalt nivel din aprilie 2013 încoace, de 1.579,72 dolari uncia, în contextul în care investitorii preferă să se refugieze în active mai puţin riscante în urma escaladării tensiunilor dintre SUA şi Iran ca urmare a asasinării de către Trump a generalului Qasem Soleimaini, potrivit Reuters.

“Geopoliticile preiau scena centrală. Tensiunile dintre Iran şi SUA au escaladat până la un punct de fierbere, iar asta a împins în sus preţurile aurului”, spune Benjamin Lu, analist la Phillip Futures.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...