Salariu de 10.000 de euro la Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei

0 581

La început de 2020, Agenția Națională de Reglementare în Domeniul Energiei crește salariile angajaților și vrea să își construiască sediu nou

 

ANRE va crește salariile cu aproximativ 9% și în 2020, asta după ce în 2019 salariile crescuseră cu 19% față de 2018. Astfel în 2020, cheltuielile de personal ale instituției vor crește la 110,3 milioane de lei, comparativ cu 101,4 milioane de lei în 2019.

Deputatul USR, Cristina Prună a criticat dur majorările salariale într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

cristina pruna usr
Sursa: Facebook Cristina Prună

„Salariile de lux de la reglementatorul pieței de energie ANRE cresc din nou! Acesta este unul dintre lucrurile care au trecut neobservate pe final de an. Președintele autorității avea anul trecut un salariu lunar de 10.000 euro!”, a scris deputatul.

Cheltuielile salariale în bani cresc chiar cu 10,5% de la 96,6 milioane de lei în 2019 la 106,8 milioane de lei în 2020. ANRE a strâns în conturile sale peste 600 de milioane de lei din taxa de 2% pe cifra de afaceri instituită prin OUG 114.

Cristina Prună crede că banii vor fi cheltuiți în mod iresponsabil pe salarii de lux și construcții inutile.

„Instituția recunoștea la mijlocul anului trecut că nu are ce să facă cu atâția bani. Ei bine acum au găsit! Măresc salarii și vor să își construiască sediu nou, după ultimele standarde! Nu mai spun că în comisia de Industrii ceruseră, la finalul anului trecut, și o creștere a numărului de salariați, lucru contra căruia m-am opus vehement, fiind singurul deputat din comisie căre a făcut acest lucru. Asta în condițiile în care nepotismele din această instituție sunt arhi-cunoscute”, a mai scris pe Facebook deputatul USR care a anunțat pe această cale că va cere o audiere a conducerii ANRE pentru a da explicații cu privire la aceste creșteri de salarii.

Salariile de lux de la reglementatorul pieței de energie ANRE cresc din nou! Acesta este unul dintre lucrurile care au…

Publicată de Cristina Prună pe Luni, 6 ianuarie 2020

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...