dosarul "caracal" trimis în instanță - opt capete de acuzare pentru gheorghe dincă

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă, pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, două infracțiuni de viol, două infracțiuni de omor calificat și două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte

 

Parchetul General a confirmat rechizitoriul realizat de procurori în cazul “Caracal” prin care Gheorghe Dincă este acuzat de opt infracțiuni. Dosarul ajunsese în urmă cu trei zile de la DIICOT la Parchetul General, pentru ca procurorul general să confirme documentul.

Potrivit unui comunicat al institu’iei, Bogdan Licu, procuror general al PÎCCJ a confirmat rechizitoriul.

„În urma examinării rechizitoriului, a dosarului cauzei și a referatelor întocmite de către procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică și Serviciului de îndrumare și control ce au format colectivul desemnat cu analizarea actelor de urmărire penală, constatând că rechizitoriul  întocmit de către D.I.I.C.O.T. în dosarul ,,Caracal” întrunește condițiile legalității și temeiniciei, că au fost respectate dispozițiile legale care garantează aflarea adevărului, că urmărirea penală este completă și există probele necesare și legal administrate, azi, 15 ianuarie 2020, procurorul general al P.Î.C.C.J., domnul Bogdan Dimitrie Licu a confirmat rechizitoriul”, se arată în documentul publicat de Parchetul General.


Astfel, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Dincă, pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, două infracțiuni de viol, două infracțiuni de omor calificat și două infracțiuni de profanare de cadavre sau morminte.

Parchetul mai spune că cercetările vor fi continuate pentru alte fapte: „De asemenea, în cauză au fost dispuse disjungeri, dispunându-se și continuarea cercetărilor in rem sub aspectul comiterii infracțiunilor de complicitate la omor, complicitate la trafic de persoane și trafic de minori.”

Ultima oră

Comentariul meu

Publică