video: cutremur în turcia - zeci de oameni morți și peste o mie de răniți

Un cutremur puternic a zguduit vineri estul Turciei. Cel puțin 20 de oameni au murit și peste o mie sunt răniți. Seismul a fost urmat de alte 118 replici.

Cutremurul cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter s-a produs vineri în provincia Elazig din estul Turciei la ora locală 20:55, epicentrul fiind în districtul Sivrice, fiind resimţit în provinciile și țările vecine, inclusiv Siria și Georgia, notează Mediafax.

YouTube video

Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și Situațiilor de Urgență (AFAD) a informat că alte 922 de persoane au fost rănite; 560 în Elazig, 226 în Malatya, 37 în Kahramanmaras, 34 în Sanliurfa, 34 în Diyarbakir, 25 în Adiyaman, 6 în Batman.

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a anunțat actualizarea morților, spunând: „Avem aproximativ 30 de persoane sub dărâmături în Elazig”.

Operațiunile de căutare și salvare continuă, iar numărul morților ar putea crește, a spus Koca.

Ministrul de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că răniții au fost transferați la spitale și au fost deschise mai multe unităţi pentru a-i adăposti pe cei afectați.


Cinci clădiri din Sivrice și 25 din districtul Doganyol, Malatya au fost distruse, a declarat ministrul Mediului și Urbanizării, Murat Kurum. video: cutremur în turcia - zeci de oameni morți și peste o mie de răniți

De asemenea, el a avertizat locuitorii să nu intre în clădirile avariate.

AFAD a anunţat că seismul a fost urmat de 118 replici, cu mărimi cuprinse între 2,7 și 5,4 grade, care au fost resimțite în urma cutremurului.

Sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu

Publică