Vești bune de la meteorologi – Ce ne așteaptă în weekend

459

Vineri mai vin câteva ninsori slabe prin centru și sud-est, iar la munte, în masivele sudice, o să mai fie viscol. Noaptea se răcește foarte tare. Va fi ger îndeosebi în nord și centru și minus 20 de grade în depresiuni.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș ne așteaptă o zi însorită, dar destul de rece, cu cel mult 3…4 grade în termometre. După lăsarea nopții și pe aici se instalează gerul.

În ținuturile vestice găsim vreme frumoasă și maxime comparabile cu cele de joi. Urmează însă o noapte foarte rece, cu cer senin și temperaturi de minus 8…minus 9 grade. Până la ora 10, este cod portocaliu de vânt intens pentru zonele de munte din județele Caraș-Severin și Hunedoara. La peste 1.800 de metri altitudine, vântul suflă cu viteze de 120…140 km/h și ninsoarea este viscolită.

În zona Transilvaniei mai vin câteva ninsori slabe, iar pe la munte o să fie și vineri viscol. Noaptea aduce un ger năprasnic. În zona depresionară se vor atinge chiar și minus 20 de grade. În Oltenia găsim vreme schimbătoare, înnorări, dar și perioade însorite și temperaturi mai ridicate decât în celelalte zone. Maximele ajung pe la 8…9 grade, dar noaptea aduce un aer foarte rece și minime de minus 7, minus 8 grade.

În schimb, în ținuturile sudice mai vin ceva ninsori, în special în orele serii. La noapte, însă, norii se risipesc și temperaturile scad accentuat.

La munte

La munte vineri găsim vreme rece. O să mai ningă pe timpul zilei, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va viscoli ninsoarea, cu rafale de peste 70 km/h. Noaptea ninsorile încetează, dar vine gerul.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile

Sâmbătă avem soare și vreme frumoasă, dar se face și mai frig, iar vineri spre sâmbătă gerul cuprinde majoritatea zonelor. Vântul mai are unele porniri în zona montană înaltă, dar se menține activ și în ținuturile estice.

Duminică, gerul persistă în primele ore, însă amiaza ne aduce soare și temperaturi în ușoară creștere. Noaptea o să mai fie ger doar în depresiuni.

Luni se încălzește, dar încep să se adune norii, iar ploile cuprind treptat majoritatea zonelor, iar pe la munte o să fie lapoviță. Maximele ajung pe la 12 grade, iar vântul se întețește aproape peste tot.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.