madalin constantin
Foto: Mădalin Constantin

Iarna se încheie cu temperaturi de primăvară. Potrivit meteorologilor, în unele zone ale țării se vor înregistra, la începutul săptămânii viitoare, chiar și 18 grade Celsius.

Valorile termice vor fi ridicate în săptămână 17 – 23 februarie. Vremea va fi predominant frumoasă în aproape toată țara, scrie Jurnal de Vreme. Aerul cald de origine tropicală va urca regimul termic peste normalul perioadei. Luni şi marţi, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între -4 şi 6 grade, mai mici în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -10 grade. Precipitații se vor înregistra doar în sud-vestul țării.

În săptămâna 24 februarie – 1 martie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele estice și sud-estice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în regiunile sudice și sud-estice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

În prima săptămâna din luna martie, 2 – 8 martie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

În săptămâna 9 – 15 martie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice aceste perioade, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea vestică a teritoriului și apropiat de cele normal pentru acest interval în rest.
Sursa: Jurnal de Vreme

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns