iohannis l-a desemnat pe florin cîțu să formeze un nou guvern - psd nu îl place

Klaus Iohannis l-a desemnat pe Florin Cîțu, ministrul interimar al Finanțelor, pentru funcția de premier. Anunțul a fost făcut miercuri seară, după consultările de astăzi cu partidele parlamentare care au durat patru ore.

După patru ore de consultări cu partidele politice, Klaus Iohannis l-a desemnat premier pe Florin Cîţu. Acesta trebuie să vină cu un program de guvernare şi cu o echipă de miniştri, scrie Mediafax.

„După consultări am decis deja să fac o desemnare pentru a mișca lucrurile așa încât să nu ne blocăm politic. Astăzi am decis să desemnez pentru poziția de prim-minsitru pe domnul Vasile Florin Cîțu, care se va prezenta cred, curând, în fața Parlamentului cu o echipă și un program de guvernare”, a spus Klaus Iohannis.

Florin Cîțu este ministrul al Finanțelor în guvernul Orban, demis prin moțiune de cenzură. Parlamentul are 15 zile termen să audieze miniştrii propuşi şi să dea vot de învestitură.

Iohannis a făcut o scurtă trecere în revistă a evenimentelor care au condus la desemnarea unui nou premier.

„Am încheiat sesiunea de consultări cu partidele parlamentare și cred că e bine să recapitulăm pe scurt de ce am ajuns, iar, la consultări și desemnări. PNL a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile stricate. Guvernul Orban a avut o agendă reformatoare. Acest lucru nu a fost dorit de PSD, care s-a opus vehement reformelor promovate de guvernul Orban. PSD a reușit să adune o majoritate care a trecut o moțiune de cenzură în Parlament. Apoi am desemnat un prim-ministru și PSD a început să tergiverseze lucrurile în Parlament”, a mai spus Iohannis.


PSD nu îl place pe Cîțu
„Nici în cele mai negre vise nu îl vom vota pe Florin Cîțu”, a spus Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, astăzi, după consultările cu șeful statului.

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri seara, după desemnarea lui Florin Cîțu ca premier, că nu vede nimic care să îl recomande pentru această funcție și că crede, în continuare, că este o glumă. Vom vota împotrivă sau ne vom abține, a spus liderul PSD. „Eu în continuare cred că e o gluma. E o sfidare la adresa Parlamentului. În primul rând, el a venit în Parlament să își ia de două ori aviz negativ. Nu văd nimic să îl recomande, nici măcar pentru funcția de ministru de Finanțe”, a spus Marcel Ciolacu la Digi24.

Europarlamentarul PSD Claudiu Manda a spus, miercuri seara, că desemnarea lui Florin Cîțu i se pare mai „proastă” decât cea a lui Orban 2.

„Personal mi se pare mai proastă decât propunerea cu Orban 2, acum rămâne să vedem cum vom proceda noi, cei de la PSD. Avem declarația președintelui Marcel Ciolacu care a zis că nu avem cum să votăm pentru învestirea unui guvern PNL, minoritar, PNL-USR, sau alte partide. Rămâne să vedem și propunerile de miniștri, adică totuși e de râsu-plânsu așa, care vor fi miniștrii care vor accepta să facă echipă cu domnul Cîțu, pentru că pe domnul Cîțu îl percep mai slab decât pe domnul Orban și mai toxic pentru democrație”, a spus Claudiu Manda la Digi24.

Sursa: Mediafax

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Ghiolbanis a “decis” repede fata de stilul lui, ca-l pune pe Pirtu PM. Este jalnica situatia noastra si asta datorita celor care l-au votat pe Ghiolbanis. In alta ordine de idei, Pirtu dovedeste ca si ministrul PSD de finante (fatuca aia de nici numele nu mi-l mai amintesc) ca studiile in SUA nu sint o garantie asupra celor care studiaza in tara