fost ministru al sănătății, reținut pentru luare de mită

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, director al Spitalului din Baia-Mare, a fost reținută de DNA sub acuzația de luare de mită. Aceasta a fost dusă în Arestul Central al Poliției Capitalei.

Sorina Pintea a fost audiată la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție.  Potrivit procurorilor, citați de Digi 24, în cazul acesteia s-a găsit un plic cu bani în birou.

„Sorina Pintea a fost adusă la DNA încă de la primele ore ale dimineții. La sediul central al instituției Anticorupție a ajuns și Alina Cojocaru, avocata PSD care îl reprezintă pe fostul ministru al Sănătății. Nici avocata PSD, nici Sorina Pintea nu au făcut declarații la intrarea în sediul DNA”, anunța sâmbătă dimineața Digi 24.


Sorina Pintea a  fost reținută pentru luare de mită. Acuzația ar fi că, în calitate de președinte al comisiei de achiziții publice, la Spitalului Județean Baia Mare, ar fi primit o sumă de bani de la reprezentantul unei firme.

Totodată „conform surselor apropiate anchetei, un individ ar fi mers la biroul fostului ministru al Sănătăţii, unde ar fi discutat despre contracte de servicii medicale şi produse de curăţenie pentru spital. După ce ar fi părăsit biroul Sorinei Pintea, acesta ar fi lăsat pe hol un plic de bani unei femei şi ar fi anunţat procurorii că banii au ajuns la angajata aflată pe hol. Banii nu au ajuns în biroul lui Pintea sau în mâna acesteia. Bărbatul i-ar fi spus angajatei pe hol că plicul este pentru doamna Pintea, după care ar fi venit procurorii”, relatează Adevărul.

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică